"Биволъ": Кирил Добрев е с двата крака в скандала "Филип Златанов"

234233
"Биволъ": Кирил Добрев е с двата крака в скандала "Филип Златанов"
Снимка: БГНЕС

Скандалът около изчезването на тефтерчетата на злополучния председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) не подмина и депутата от БСП Кирил Добрев. След като днес Добрев се заяде с „Протестна мрежа”, защото според народния представител „протестърите” искат да отклонят вниманието от делата срещу Цветан Цветанов и добави, че в тефтерчето имало само трима поръчители (бел. ред. – бяха посочени инициалите на четирима души – Д.П., Б.Б., Ц.Ц. и И.Ф.), разследващият сайт „Биволъ” отвърна с тежката артилерия срещу Добрев.

Според данни, изнесени от „Биволъ”, Кирил Добрев има защо да отговаря за възможен конфликт на интереси по темата „Делян Пеевски”. Добрев беше председател на т.нар. Комисия „Златанов” в 42-рото Народно събрание. Сестрата на Добрев Марияна е прокурист на фирма, свързана със строителния бизнес на Делян Пеевски – „Техноекспортстрой“. Фирмата е приватизирана със заем от КТБ през 2012 година и прехвърлена на „Сиболе Сървисиз Инкорпорейтид“, зад която стои панамска офшорка, твърдят разследващите журналисти от „Биволъ”.

Асен Генов: Василев го издирват, за Пеевски и Бареков защо спря да се говори?

Как точно се случи така, че има публична информация за манипулация на тефтерчетата на Филип Златанов, макар и това . Нуждае ли се някой...

Оказва се обаче, че Добрев е свързан и с вещото лице Стефан Бенчев, от чиято кола изчезнаха тефтерчетата на Филип Златанов. Бенчев е бивш кадър на Шесто управление на Държавна сигурност. Според „Биволъ” шуреят на Бенчев - Стефко Иринков, е направил климатичните инсталации на луксозния хотел „Белчин Гардънс”. Хотелът е неофициална собственост на Кирил Добрев, казват разследващите журналисти. Иринков е собственик на фирмата БМС-Инженеринг, която рекламира работата си по хотела в своя сайт. Неговата съпруга Мая Георгиева обаче се оказва сестра на Стефан Бенчев.

Междувременно пред БНТ едно от лицата на "Протестна мрежа" - Антоанета Цонева, си призна, че не е чела днешните думи на главния прокурор Сотир Цацаров относно Филип Златанов. Тя описа тефтерчетата като "карта на корупцията във властта". Главният редактор на "7 дни спорт" Юлий Москов обаче каза, че "Протестна мрежа" протестира, без да знае защо. Самият Москов също си призна, че не познава всички хора в "Протестна мрежа", защото нямал толкова време. Тези хора са провокатори и имат само една цел - да дестабилизират непрекъснато, категоричен беше Москов по адрес на "Протестна мрежа". И добави - "Протестна мрежа" е маша на Иво Прокопиев, който искал да унищожи всичко, което не било негово и "изпитвал атавистична омраза към Делян Пеевски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика