Бившият ковчежник на ДСБ: Радан Кънев знаеше за влога в КТБ, той е от 2013 година

38480
Бившият ковчежник на ДСБ: Радан Кънев знаеше за влога в КТБ, той е от 2013 година
Снимка: БГНЕС

Трябва да уточня, че първоначалният депозит на Демократи за Силна България е за над 48 хил. лева. Той е открит през август 2013 година, т.е. два месеца, след като Радан Кънев става лидер на партията. Това заяви в свое право на отговор бившият ковчежник на ДСБ Юлиан Войнов.

Моите правомощия по финансите на партията са уточнени с пълномощно от председателя на ДСБ, а това е Радан Кънев, продължи Юлиан Войнов. В момента, в който е направен депозитът в КТБ, г-н Кънев е имал реалната информация и е можел да предприеме действия, подчерта бившият ковчежник на ДСБ.

Калфин: Имаше умисъл в клатенето на КТБ

"Според мен проблемът тръгна от спора между двамата господа - Пеевски и Василев (Делян Пеевски и Цветан Василев), но след това прерасна...

Иван Костов не ме е насочвал към Корпоративна търговска партия, категорично каза Войнов. Той заяви, че КТБ е давала най-високи лихви, а ДСБ след предсрочните парламентарни избори от 2013 година вече е без субсидия, тъй като не влязохме в парламента – затова избрахме и КТБ като инвестиционна възможност. Банката беше награждавана на няколко пъти през години, каза Войнов на въпрос не е ли заподозрял, че при толкова високи лихви може да има някакъв провал. И беше категоричен, че парите на ДСБ са внесени в КТБ заради „добрата възвращемост”.

Кой има депозити в КТБ

В публикация на NОрешарски вече са извадени имена на публични личности, които, според агенцията, имат влогове от над 100 хил. евро в Корпоративна търговска банка. Източници на агенцията потвърждават верността на вече публикуваните в други издания данни за депозити на депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов (над 2 млн лв), Иван Костов и неговото семейство (общо над 1 млн лева), почетният председател на ДПС Ахмед Доган (над 880 хиляди лв и кредитна карта с лимит 40 хиляди евро), депутатът от ДПС Веселин Пенев (над 1 млн. лв), бившия финансов министър Стоян Александров (също с над 1 млн лв.). Но NОрешарски дава и други данни, макар и не с имена - ето и точните думи:

Собствениците на най-големите депозити в КТБ съвпадат с имената на син на бивш син военен министър и неговата половинка, ТВ журналистка и продуцентка на светски предавания. Депозитите са съответно малко над 20 млн. лв и малко над 10 млн лв. (Имената на журналистката съвпадат с данните за отпуснат ипотечен кредит на стойност 55 хиляди евро, отпуснат от банката през 2007г. и заличен през 2010г.)

Бойко Борисов предлага план с 4 точки за КТБ

План с 4 стъпки за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ) предлага лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Идеята е консултирана с ба...

Име, което съвпада с това на издател на вестник за уикенда излиза в списъка с депозантите със сума от над 2 млн лева. Въпросният вестник за уикенда смени собствеността си преди няколко години и се смята за близък до групата на Делян Пеевски, без да има директна проследима собственост. В сегашната си редакционна политика вестникът следва изцяло тази на групата на медиите на Пеевски.

На име, съвпадащо с това на собственик на „ексклузивна“ онлайн агенция и бивш съдружник в гореспоменатия вестник за уикенда, има депозит в банката от над 800 хиляди лева, като в последните няколко дни преди затварянето на банката по сметката са били теглени последователно суми за общо над 4 млн лева. Това прави общата сума на депозитите седмица преди затварянето над 5 млн лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com