Близнашки: Актуализацията на бюджета става все по-належаща

32382
Близнашки: Актуализацията на бюджета става все по-належаща
Снимка: БГНЕС

Ключов момент беше създаването на Енергиен борд. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки на брифинг в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Близнашки определи ситуацията в енергетиката като тежка. Общо задълженията на НЕК към момента достигат 3 млрд. и 800 млн. лв. Необходими са спешни мерки, експертите дават мрачна картина, необходим е нов ценови модел. Дълго време се взимаха непоследователни решения, като задържане на цените, ДКЕВР е длъжник на обществото, направиха се твърде много грешки, заяви Близнашки и добави, че всичко това ще бъде разисквано в Енергийния борд.

Според него въпросът е как да се минимизират загубите и каква цена ще плати обществото заради грешките и слабостите, които са допускани в тази сфера.

Служебният премиер коментира, че все по-належаща ставала и актуализацията на бюджета.

Служебният министър на финансите Румен Порожанов допълни, че оценките и анализите, които извършват, неминуемо ще доведат до актуализация на бюджета, която ще внесат в следващото НС. Към 15 септември ще започнем актуализацията, така че да бъде с ясна визия за ОП "Околна среда" и ОП "Регионално развитие".

МС днес реши, че Валя Радева става областен управител на Сливен, след като освободи Корнелий Желязков. Енергична жена с богат административен опит, без политически ангажименти, каза за нея Близнашки и добави, че 9 са досега областните управители, които са сменени. Предстояли още промени при областните управители, но нямало да надхвърлят 14 на брой.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика