Близнашки: ДКЕВР носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката

17373
Близнашки: ДКЕВР носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката
Снимка: БГНЕС

Подготовката на изборния процес на територията на област Благоевград протича нормално. Това стана ясно след срещи на министър-председателя проф. Георги Близнашки с областния управител на Благоевград Димитър Димитров и с кмета на града Атанас Камбитов.

По време на срещите си в Благоевград премиерът се запозна с работата на новоназначения областен управител като подчерта, че администрацията трябва да бъде близо до гражданите, съобщиха от правителствената пресслужба.

С кмета на Благоевград проф. Близнашки обсъди стратегически за развитието на общината проекти. Такива са изграждането на експо център с музей на терена на бившите казарми в града, на втори православен храм и на транспортен логистичен център. От особено значение за общината е и изграждането на подлез под жп линията в квартал "Грамада", който ще обслужва 10 000 жители на Благоевград. Стойността на проекта е 2,4 млн. лева.

Помолен от медиите да коментира отказа на членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да подадат оставка, министър-председателят заяви, че обществото отдавна е снело своето доверие и този състав на Комисията носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката. "Би било добър знак за обществото, ако се бяха оттеглили. Очевидно ще трябва да се търсят алтернативни решения. До голяма степен Енергийният борд е алтернативното решение", каза премиерът и изтъкна, че в него ще участват всички заинтересовани страни.

Във връзка с дискусията около собствеността на сградата на бившата Професионална гимназия "Ичко Бойчев" в града, премиерът проф. Близнашки беше категоричен, че това е въпрос, който трябва да намери компромисно решение преди правителството да се произнесе. "Хората тук познават проблемите най-добре. Ние ще се съобразим с онази позиция, която ще се постигне като компромис тук на място", добави министър-председателят. Според него трябва да се даде възможност ръководството на университета и на местните власти да съгласуват позицията си и да се намери най-доброто и взаимно приемливо решение.

В отговор на журналистически въпрос относно инициатива за промяна на името на Благоевград, премиерът беше категоричен, че преди всичко гражданите на Благоевград трябва да се произнесат преди мнението им да бъде взето под внимание.

Премиерът разговаря и с ректора на Югозападния университет "Неофит Рилски" проф. Иван Мирчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика