Близнашки: Изпълнихме 90% от обещанията на служебния кабинет

11959
Близнашки: Изпълнихме 90% от обещанията на служебния кабинет
Снимка: БГНЕС

През последните дни имаме вече конструиран парламент. Нещата отиват към, своята естествена развръзка. Ще се отчетем пред обществото за свършената ни работа. Досега сме изпълнили над 90% от поетите си ангажименти. Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, предаде „Фокус“.

„Може би процентът щеше да бъде и по-висок, ако не ставаше въпрос и за съпричастност от европейски институции. Изпълнихме основните си ангажименти. Организирахме честни избори за 43-то Народно събрание, подготвихме и проекта за актуализиран бюджет, възстановихме нормалния диалог с ЕК, стартирахме дейността по реформите в енергетиката, разработихме актуализирана реформа за съдебната система, одобрихме Националната програма „България в НАТО и европейската отбрана – 2020“, обясни проф. Близнашки.

Близнашки се самооцени високо

Висока оценка даде на управлението на своя кабинет служебният премиер Георги Близнашки. "Постигнахме главната си цел да стабилизираме ...

По думите му тази програма ще бъде предоставена на НС, което ще се произнесе по нея.

„Окончателният отчет на правителството ще бъде представено тогава, когато имаме правителство. Подготвяме редица законопроекти, които не търпят отлагане и ще ги представим в НС. Първата точка от дневния ред на НС трябва да бъде свързана с актуализацията на държавния бюджет за тази година. Надявам се, че следващият кабинет ща продължи дейността за създаване на устойчив модел за пенсионна реформа“, допълни проф. Близнашки.

Той уточни, че внасят и стратегията за развитието на висшето образование. „218 служители са уволнените от отговорните си постове в администрациите. На тяхно място бяха сложени други лица. Това са минимални цифри. Не може да се говори за чистка в администрациите, предприемана от служебното правителство“, поясни още проф. Георги Близнашки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика