Близнашки поиска правителство на всяка цена

14067
Близнашки поиска правителство на всяка цена
Снимка: БГНЕС

Правителство трябва да има на всяка цена. Това заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки пред журналисти в Котел по повод възможностите за скорошно сформиране на редовен кабинет.

 

Плевнелиев: Нужно е правителство и яснота кой какво подкрепя

За мен решението е правителство преди всичко с ясна програма за действие, която е публично обявена и да е ясно кой коя част от нея подк...

"Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", заяви министър-председателят в отговор на журналистически въпрос.

Преподвателят по конституционно право прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и "не особено популярни мерки". След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 година, информира пресцентърът на МС.

"Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби", коментира премиерът.

Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание, коментира още проф. Георги Близнашки.

Цветозар Томов: Ако няма радикални реформи, следващото правителство си отива бързо

Надявам се, че 2+2 ще проработи. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. И посочи, че стабилността на следващото правителство ще ...

Министър-председателят отново призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 година.

Формулата 2+2 се оформя – ГЕРБ и Реформаторският блок да управляват, Патриотичният фронт и АБВ да осигурят подкрепа. Съгласието е постигнато само след няколко цикъла преговори. Това заяви снощи депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова в ефира на БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика