Близнашки прехвърли горещия картоф с администрация на следващите

12860
Близнашки прехвърли горещия картоф с администрация на следващите

10% съкращаване на състава на министерствата е решение, което трябва да вземе следващото правителство. Това заяви служебният министър-председател Георги Близнашки, цитиран от БГНЕС.

Коментарът му бе повод на информацията, че служебното правителство подготвя съкращаване на държавната администрация с 10%. "Това предстои да се решава от следващото правителство. Това трябва да бъде политическо решение. По тази причина то ще бъде силно решение от силно правителство", каза Близнашки.

На въпрос няма ли служебното правителство да извърши това съкращение, той отговори: "Ние не може за си го позволим. Това е дългосрочно решение, свързано е с актуализацията на бюджета, с усвояване на средства за следващата година".

Според Близнашки в този смисъл служебното правителство изпълни основната си задача – подготовката на парламентарните избори.

"Всички останали дейности са свързани с довършване на започнати начинания, осигурихме добра администрация, положихме усилия да установим добри отношения с Европейската комисия. Очакваме да ни бъде отвърнато добронамерено от страна на ЕК", добави Близнашки.

Той посети град Смолян, където се срещна с кмета на града Николай Мелемов и областния управител инж. Димитър Кръстанов. Близнашки прие почетния строй на представителна част на българската армия по време на тържествена заря-проверка посветена на 102-годишнината от освобождението на Родопите от турско иго.

Статистиката на Орешарски - хиляди назначения и уволнения

2784 – това е магическото число, което е резултат от кадровата политика на кабинета „Орешарски”. Става въпрос за броя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика