Бобева: Въпросът с "Южен поток" е кой ще го прави

18867
Бобева: Въпросът с "Южен поток" е кой ще го прави
Снимка: БГНЕС

Не разбирам защо България трябва да е отговорна за всичко, което се случва по проекта. Това заяви пред bTV вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. По думите й „Южен поток" е в интерес на България, но това е и проект, който е интересен за ЕС. Може би въпросът е не дали ще се прави, а кой ще го прави, предположи тя.

Тя подчерта, че споразумението с руската страна е било за пълно спазване на европейското законодателство. "Утре премиерът ще обясни всичко за "Южен поток". Не съм била изолирана от този проект", заяви тя.

Орешарски да внимава какво говори за "Южен поток", имаме документи, казва Москов

Разполагаме с ясни данни и с документи за това, че в днитеслед изборите е подписан договор за строеж на "Южен поток". Това съобщи в Рус...

Що се отнася до исканата оставка на кабинета, тя заяви, че правителството не се е провалило.

Правителството трябва да бъде оценявано по това как е изпълнило програмата си. В програмата ни бяха 200 мерки, които трябваше да изпълним за период от 4 години - повечето ги изпълнихме. В голяма степен в икономическата област мерките са изпълнени, обяви тя.

"Когато се говори за икономика, трябва да се цитират числа. Банковата система е стабилна, въпреки общата нестабилност в Европа. Банковата система се справя в ситуацията. Не сме рефинансирали банки", категорична бе тя. Лихвите намаляват, кредитираше се разумно и пестеливо, тъй като излизаме от дълбока криза, заяви Бобева.

 

Емил Кало: АБВ търси съюз на идеи

АБВ е единственият шанс за спасение на левицата в България. Ние развиваме програма, в която са заложени социални ангажименти и концепци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика