Божидар Димитров не се уморява: При фигурата на Меркел не е загуба да се загърне с бурка

12956
Божидар Димитров не се уморява: При фигурата на Меркел не е загуба да се загърне с бурка
Снимка: БГНЕС

Поредна купчина бисери, умело вплетени във всеизвестни исторически истини, наклонени в подходящ и не непременно верен контекст натвори професор Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей (НИМ).

В новото си проникновение относно исляма, проф. Димитров успява да съчетае в едно както невъзможността на жените да участват в обществения живот съгласно исляма на Саудитска Арабия в частност и на религията по принцип, така и на политическата доктрина, в която се е преродила религията „ислям“ през вековете. Професорът не засяга темата за войнствената страна на християнството, най-ярко изразена с кръстоносните походи.

Парадоксите на исляма

Защо делото на Кемал Ататюрк е трън в очите на ислямистите? Как създателят на съвременна Турция промени представите за исляма през 20-...

Ролята на жената в исляма и защо това положение не бива да се приема в Европа, са описани от проф. Димитров със следното интересно съждение: „Мултикултурализмът не означава, че г-жа Меркел трябва да се загърне с „чадор” или „бурка”. При нейната възраст и фигура това не би било голяма загуба, но защо да се загръщат милиони млади ученички и студентки? Дори и да наложат бурката в мултикултурна Европа, европейските модни къщи ще успеят да направят такива бурки, че пак да подчертават красивите дупета и цици на младите европейки.“

В борбата срещу исляма, разбира се, не е забравен и Хан Тервел. „В рамките на близо година българите избиват 195 000 араби. Оттеглят се само 5000 араби. Това става в 716 – 717 г. Тервел си спечелва титлата „спасител на Европа”, с която е славен в Западна Европа до ХVІІІ век.“.

Заключението оставяме без коментар: „Сега не можем да играем ролята на кан Тервел. Нямаме самолети небето си да опазим, камо ли да бомбим Ислямска държава. Ролята на Тервел ще я изиграят Русия и САЩ. Да не им пречим с писания, съобразно предпочитанията си, от рода на „американците за една година бомбардиране нищо не постигнаха”; „Русия бомби безогледно, за да спаси Асад” и т.н. и т.н. Трудно се побеждават хора, така индоктринирани , че не само не се страхуват да умират, но и се радват да умират, защото отиват право в рая, където с разтворени крака всеки го очакват 72 девици. Такива хора наистина трябва да бъдат буквално изтривани от лицето на земята. Жестоко е, но друг начин няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика