Бойко Борисов: Искров да депозира оставка и да чака

29401
Бойко Борисов: Искров да депозира оставка и да чака
Снимка: БГНЕС

Не съм свикнал да работя с писма. Не знам защо Искров пише такива, без да си е подал оставката. Да я депозира, и оттам нататък да чака. По този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира заявката от вчера на гуверньора на БНБ Иван Искров да подаде оставка, ако парламентът има готовност да включи в дневния си ред избора на нов председател на централната банка , предаде БГНЕС.

Бившият премиер допълни, че "този парламент няма мощност" да избере такъв и е по-вероятно това да направи следващото Народното събрание. "Репутацията на БНБ в последния месец се срина и подаването на оставката е най-малкото, което може да се търси като отговорност", настоя Борисов. Той допълни, че няма смисъл управителят на БНБ да признава, че е липсвал контрол, тъй кат това е ясно. 

Борисов отново поиска незабавната оставка на управителя на БНБ

Ръководството на Българската народна банка трябва да подаде оставка веднага. Това трябва да бъде първа точка в дневния ред на Народното...

"От Искров не зависи това", отвърна Борисов на въпрос дали не е редно парламентът първо да включи в дневния си ред изборът на нов председател, а след това самият той да подаде оставка. "Стига ни е поставял условия. Да си свърши работата, която има БНБ да свърши по темата банки, а не да ни поставя условия. Няма какво да си признава за недобрия контрол, безпощадно ясно е, че такъв контрол не е имало", коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали очаква премиерът Пламен Орешарски да представи финансов отчет, Борисов отвърна негативно. Той обясни: "Не очаквам такава отговорност като финансов отчет от управляващата Тройна коалиция".

Запитан дали групата му ще влезе в пленарната зала, за да гласува оставката на кабинета, Борисов отговори, че със сигурност това ще се случи, но все още оставка не е депозирана. "Ние това го слушаме вече месеци наред, няма депозирана оставка. Ако има депозирана оставка, веднага се прави заседание, влизаме, гласува се точката и се приема след това оставката", коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика