Бойко Ноев: Нито ЕС, нито НАТО ще ни помогнат при случващото се в Сирия

4233
Бойко Ноев: Нито ЕС, нито НАТО ще ни помогнат при случващото се в Сирия
Снимка: БГНЕС

Първото голямо съкращение на бюджета на армията беше по времето на първия кабинет на Бойко Борисов. Затова е крайно време правителството да обърне внимание - ГЕРБ и Реформаторите да се заемат със задачата, заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред bTV.

Внася се фундаментален закон за промяна на отбраната ни – чужди самолети евентуално да пазят небето ни, а министърът ни е в Монголия, в Алжир. Ако се стигне до охрана от чужда авиация, това ще е краят на нашите ВВС и невероятено сериозен удар по морала на армията ни, убеден е Ноев.

Има нужда от намеса на армията при проблема с бежанците, заяви Петков

Безспорно има нужда от намеса на армията. Виждаме, че това вече е общоевропейска практика. Това коментира зам.-председателят на АБВ Рум...

Разбира се, че НАТО би ни подкрепило, но липсата на армията и политиците, които го допускат, ще бъдат забравени от историята. Така, както върви, върви на зле, подчерта Бойко Ноев.

По отношение на случващото се в Сирия, бившият външен министър предупреди, че се дестабилизира и ислямизира Турция. Турция вече не е тази светска държава от времето, когато България влезе в НАТО. Случващото се не е добре за България и трябва конфликтът в Сирия да бъде решен час по-скоро, коментира Ноев.

На въпрос дали Русия удря по „Ислямска държава” или по САЩ, Ноев отговори, че никой не може да разбере кой какво прави в Сирия. Турция трябвало да удря „Ислямска държава”, но вместо това удря кюрдите. Русия сега влиза, но е ясно само, че подкрепя Асад. Последствията ще са дългосрочни – и ЕС, и НАТО няма да ни помогнат. Ние трябва да проявим далновидност и да вземем нещата за нашата защита в наши ръце, убеден е Ноев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика