Бойна техника на американската армия пристига у нас

3510
Бойна техника на американската армия пристига у нас
Снимка: БГНЕС

Танкове и тежка артилерия ще получат американските военнослужещи, пребиваващи в България като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от враждебни действия от страна на Русия, съобщи БТА.

Морските пехотинци ще получат четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила, се казва в съобщението.

Колони с военна техника ще преминат през АМ "Хемус"

Колони с военна техника, ескортирани от екипи на "Военна полиция", ще се придвижват по автомагистрала "Хемус" в петък и събота и ще п...

Оръжията и военната техника са пристигнали през почивните дни от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село, България, през тази седмица. В момента в базата се намират около 160 морски пехотинци от САЩ на шестмесечна ротация.

 

"От българска гледна точка присъствието на американския флаг показва на всеки, че САЩ са ангажирани към региона", заяви Люк Кофи, бивш американски капитан, който сега е член на фондацията "Херитидж" във Вашингтон. "Макар че в крайна сметка, ако Русия реши да нахлуе в Естония, шепа войници няма да могат да направят много", допълни той.

Снимка: архив

Митов: Няма искане за постоянно пребиваване на американска техника у нас

Няма искане към България за постоянно пребиваване на американска техника у нас. Това каза пред журналисти в парламента министърът на въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика