Борим младежката безработица със 100 млн. от ЕК

32824
Борим младежката безработица със 100 млн. от ЕК
Снимка: Getty Images / Guliver

България има малко над средната за ЕС безработица и за това ще влезе в инициативата на ЕК „Младежки гаранции". Брюксел ще ни даде целева помощ от 100 млн. евро за следващата година, за да реализираме програми и мерки по отношение на младежката безработица. Това каза във Варна изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова. Те се разработват в момента с МТСП и всички останали министерства, които имат отношение към осигуряване на заетост на младите хора, предаде Стандарт нюз.

Агенцията по заетостта ще продължи с устойчивите мерки, като заетост на младите хора в частния бизнес, където са започнали 8000 и половината са останали на работа след изтичане на срока. 2000 млади хора започват работа в различни администрации по традиционната мярка „Старт в кариерата", припомни Лозанова. По иновативните програми на Агенцията са назначени 30 психолози в Бюрата по труда и са обучени по двама посредници, които ще работят с младите хора.

НСИ: 456 000 са безработните в страната

Безработните в страната са 456 400 души, от които 267 500 са мъже и 188 800 жени, сочат данни за първото тримесечие на 2013 г. на Нацио...

"Като цяло в Европа младите хора нямат мотивация за работа и поради свръинформираност от интернет си представят бъдещата реализация свързана с много висока заплата, като в същото време нямат представа какви високи критерии имат работодателите към хората, на които дават високи заплати", коментира Лозанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика