Борисов: 2014 беше ужасна година, трябва да я забравим

30750
Борисов: 2014 беше ужасна година, трябва да я забравим
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи равносметка на събитията в спорта през изминаващата 2014 година.

"Колкото по-бързо забравим 2014 година в спортен и политически план, толкова по-добре. Ужасна година. От 6 декември до последния работен ден изплатихме 3,170 милиарда по КТБ. Представете си това да влезе в спортни площадки, стадиони и какво ли не", обясни лидерът на ГЕРБ пред журналисти. 

Борисов: Вероятно ще бъдем осъдени по делото за АЕЦ "Белене"

България ще бъде осъдена по арбитражното дело за прекратяването на проекта за строеж на АЕЦ „Белене”. Това прогнозира в ефи...

Той отчете, че през последните десетина дни са направени много важни неща - дадени са коледни надбавки, пуснати са еврофондовете, държавата се е разплатила с общините.

"Дадохме 12 милиона за залата в Пловдив. Някъде март месец ще имат подобна на "Арена Армеец" зала. Дадохме 10 милиона за залата във Варна. Знаете какъв кимизарник беше. Това са все места, където ще има световни и европейски първенства", каза Бойко Борисов пред репортери.

Министър-председателят взе участие в коледния турнир в комплекс "Царско село", който спечели със своя отбор Витоша (Бистрица). В турнира се включиха още ветераните на ЦСКА и Локомотив (София), както и "Медия Юнайтед".

Борисов отказа да коментира вчерашния призив на Лютви Местан да се откаже от подкрепата на Патриотичния фронт. Той обясни, че гледа телевизия, но особено по празници си спестява четенето на коментари.

Не рискуваме коалицията, нека сме по-смирени, призова Борисов

Не, не рискуваме коалицията заради пенсионната реформа днес. Дори малко съм учуден, защото в Германия бях с г-жа Кунева, с г-н Кънев, с...

Киро, блажната боя и пенсионната реформа

Бойко Борисов похвали успехите на Лудогорец, като посочи, че те се дължат и на доброто управление на клуба.

„Лудогорец Киро (Кирил Домусчиев – б.р.) си ги гледа така, както един добър президент на фирма си гледа бизнеса – инвестира, слага, знае какво му трябва, знае кого да продаде, знае кой да вземе, но, преди това заедно, и аз му помогнах, помните, материално-техническата база, стадион, тренировъчни игрища. Могъщите софийски отбори една блажна боя не искат да сложат”, заяви премиерът.

Именно Домусчиев, но в качеството си на председател на КРИБ, се изказа по-скоро положително за част от спорните промени в пенсионния модел, срещу които скочиха останалите работодателски организации, Реформаторския блок, частните пенсионни фондове и някои експерти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика