Борисов: България се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците

5619
Борисов: България се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците
Снимка: БГНЕС

Според мен България реагира и се справя напълно адекватно със ситуацията с бежанците. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриване на нови пречиствателни станции за води в град Габрово, във връзка с искането на БСП премиерът да поеме координацията по въпросите с бежанците и свикване на КСНС, предаде "Фокус".

"Понеже се чудят кого да ударят и към кого да се насочат, за да ги забележат трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ”, посочи Борисов във връзка с искането на БСП. "Може би трябва да направя предложение да махнем министрите, да махнем „Граничната полиция” и аз да отида на границата с една пушка и да ги пазя. Виждате, че това е проблем в цяла Европа все едно да говорим за наводнения или земетресения”, коментира Борисов.

Унгария прие "кризисни" антиимигрантски закони

Парламентът на Унгария прие пакет от спешни антиимигрантски закони в отговор на все по-големия брой бежанци, опитващи се да преминат пр...

"Ние полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове. Това вие всички сте го видели и го виждате. Те са опозиция идват избори и този месец нещата ще са малко по-различно”, заяви той.

Днес Европейската комисия (ЕК) потвърди официално, че предлага увеличение със 120 хиляди на броя бежанци за разпределение между страните членки. Освен от Италия и Гърция, ще се разселват и бежанци, пристигнали в Унгария. Хипотетично, ако квотата се запази, от 120 хиляди души, това би означавало да приемем още 1 500 бежанци, освен онези 500, на които правителството вече се съгласи.

В отговор на въпрос дали трябва да бъде въведена финансова децентрализация при местното самоуправление на кметовете Бойко Борисов отговари: "Всичко много го искаме, но при два милиона пенсионери, при толкова много социално слаби и при 700-800 хиляди инвалидни пенсии някои трябва да даде пари. Предложението не е лошо, но няма как да се случи”. Той коментира и инвалидните пенсии и това дали всички са реални като каза, че установяването на това е една от задачите на вицепремиера Ивайло Калфин, финансовият министър Владислав Горанов и здравния министър Петър Москов, като посочи, че те се справят много добре с нея

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика