Борисов: Целта на ДПС е умишлено да държат бедни хората в смесените региони

12896
Борисов: Целта на ДПС е умишлено да държат бедни хората в смесените региони
Снимка: БГНЕС

Голямата цел на ДПС е да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук, по повод сутрешното телевизионно интервю на лидера на ДПС Лютви Местан.

"Местан отново си позволява да словоблудства. Затова ще му напомня, че през 2010 г. правителството на ГЕРБ наистина повиши минималните осигурителни прагове за земеделските производители. Но за да стане на всички ясна манипулацията на ДПС и Местан, още веднъж ще обясня защо го направихме.

Борисов: Обещанията на Станишев за нови работни места са грозен популизъм

С пореден коментар към политическия си опонент Сергей Станишев се изяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във все по-предпочитаното от него...

Вдигнахме праговете, защото ако ги бяхме оставили на същите нива и тютюнопроизводителите се осигуряваха върху 65 или 130 лева, при навършването на пенсионна възраст те бяха обречени на тотална бедност.

Пенсиите им биха били няколко пъти под минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Така че ГЕРБ предприе съответните действия, защото ни е грижа за съдбата на хората, които си изкарват прехраната с тютюна и катрана по ръцете. Ако бяхме оставили нещата като по времето на ДПС и БСП и не бяхме предприели тази реформа, тютюнопроизводителите щяха да са обречени на бедност след пенсионирането си. Но очевидно това е голямата цел на ДПС – да продължат умишлено да държат бедни хората в смесените региони, за да могат да ги управляват чрез страх и зависимост. Нека сега хората сами преценят кой им мисли добруването и кой гледа на тях като „крепостни селяни“ и изборен електорат", пише Борисов.

"А тази снимка е от 16 април 2013 година, когато от името на над 42 хиляди тютюнопроизводители и техните семейства, председателят на асоциацията Цветан Филев ми благодари за редовното изплащане на средствата от националните доплащания за тютюна по времето на нашето управление, за реформата, която ГЕРБ предприе в сектора, за размразяването на спрените по времето на Тройната коалиция еврофондове, благодарение на което по наше време тютюнопроизводителите получаваха европейски средства и осигуряваха работни места, произвеждаха, продаваха на високи цени и печелеха", пише Борисов за снимката, която е използвал в профила си във Фейсбук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика