Борисов: Цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации

37610
Борисов: Цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации
Снимка: БГНЕС

Следващата година през септември никой няма да иска да управлява България след всичко това, което се случва сега при управлението на Орешарски, БСП, ДПС и „Атака”. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с над 250 членове на ГЕРБ от структурите на Велико Търново на семинар в Стара Загора, предаде „Фокус”.

„Това управление ще падне от власт, но щетите вече са необратими” – каза Борисов. „Цялата държава е в безброй метастази и очевидно са нужни ампутации. Например – БЕХ е взел над един милиард заем, който всички ние ще трябва да връщаме. Тези хора стояха вече много време, вследствие на което различни системи в държавата се превърнаха в тенджери под налягане, които започнаха да гърмят една след друга – лекари, животновъди, надзиратели. И когато свършат парите, остава единствено да вдигнат данъците на хората”, предположи Борисов.

Борисов: В ДПС текат интересни процеси, разкри го разследването срещу Бисеров

"Докато разни хора правят нескопосани опити да отклоняват общественото внимание, заместник-председателят на ДПС и зам.-председател на Н...

Според Борисов, днешните управляващи вече са изхарчили всички пари за следващата година, които очакват като приходи. „Спирането на пенсионната реформа до 2015 година е голямо безумие. Няма експерт, който въпреки изрична препоръка на Брюксел и при застаряване на населението и нарастване на безработицата да замрази пенсионната реформа. Това е див популизъм. В подобни действия няма никаква експертност и Орешарски повече не може да се нарича експерт” – коментира Борисов.

„Ако са верни всички социологически проучвания, които излизат, БСП още утре сутрин ще искат да направят избори. Но понеже ги е страх и виждат всеки ден, че хората не ги искат, не искат избори” – каза Борисов и допълни: „Нашата социология са хората, с които се срещаме, и навсякъде влизаме от централните входове, а не като тях – през задните”.

Председателят на ГЕРБ подчерта, че със спирането на тунела под Шипка и Северната тангента в София остават без работа над 4000 – 5000 висококвалифицирани и високоплатени работници. „Вместо с тези пари да продължат проектите, те ги взимат и ще дадат на хората по 150 лева помощи, но с тях няма да помогнат нито на икономиката, нито на фирмите, нито на хората. И така вкарват държавата в един порочен кръг. Държавата тръгва надолу и няма откъде да дойдат 250 000 работни места, които обещаваха по изборите”, каза Борисов.

„Шест месеца минаха вече и понеже говориха, че ние искаме да сме на власт, за да си замитаме следите, още не могат да ми заметат Околовръстното, „Тракия”, „Струма”, Белокопитово, Дунав мост. За Дунав мост им оставихме само да го асфалтират и боядисат, но явно са крали и от асфалта и сега вече се появиха дупки. Когато ние се върнем на власт, ще го преасфалтираме”, каза Борисов. „Управляващите се заминават с „Авиоотряд 28”, а с него съм правил десетки проверки и инспекции на обектите и с мен е летял еврокомисар, видял е 4 – 5 обекта за един ден. И накрая, когато давах фактурите, от Европейската комисия ни плащаха обектите, а на тях им бяха спрели всички еврофондове”, каза Борисов.

Бареков: Борисов имал офшорка в Кипър от 1994-та година

Според разследване на журналистката Диляна Гайтанджиева, което беше представено днес от нея и от Николай Бареков, лидерът на ГЕРБ Бойко...

Във вторник ГЕРБ няма да се регистрира в парламента, защото първа точка е избирането на заместник-председател на парламента на мястото на Христо Бисеров. ГЕРБ няма да участва в избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Христо Бисеров. Във вторник ще видим дали този път „Атака” ще гласува пряко за човека на ДПС за заместник-председател на парламента – каза Борисов.

„Докато народът гласува за БСП, ДПС и „Атака” – нищо няма да се оправи. Докато „Атака” държи БСП и ДПС на власт, ГЕРБ е единствената партия, която проби бастионите на ДПС. На последните избори над 2500 души в Гърмен гласуваха за ГЕРБ, въпреки заплахите от ДПС. Как е възможно – Местан да говори, че не знаел нищо за Бисеров, след като Местан и Бисеров са един уникален тандем в Народното събрание? Те са едно цяло. Йордан Цонев и Бисеров са внесли закон за офшорките заедно. Сигурен съм, че сега Бисеров много го боли от случващото се, защото той беше човекът, който ни питаше нас, в парламента – „боли ли като ни вадят зъбките”. Тези хора, със своите действия, отвращават все повече хора. Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП, е чудовищен. Дамата се гърчи, в страшни конвулсии. Всички министри са на ДПС, БСП имат само един – Ангел Найденов”, каза Бойко Борисов.

Студентската окупация е протест, който засрамва голяма част и от интелигенцията, и от партиите – каза Борисов и допълни: „Когато в Турция протестираха студентите, научи целият свят. И днес студентската окупация в България е водеща новина в европейските и световните медии. И тези, които маскарят студентите, са безсрамници. Искат да омаловажат енергията на младите хора, защото са много силни в конспирациите и днес правят същите конспирации, които ни приписваха на нас”.

Борисов призова – всички партии да наблюдават внимателно – какво ще се случи със студентите – окупатори, за да не бъдат подложени с изпити и оценки на същата репресия, на която са подлагани днес членове на ГЕРБ.

Борисов изливал "мъката" си върху Бареков

Николай Бареков очаква с нетърпение следващия рунд на двубоя си с Бойко Борисов, заяви самият той по повод изявлението на бившият преми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика