Борисов: Гласове продължават да се купуват, а никой не прави нищо по въпроса

17884
Борисов: Гласове продължават да се купуват, а никой не прави нищо по въпроса
Снимка: БГНЕС

Срещу купуването на гласове не се взимат никакви мерки, а то продължава да се случва. Това е и упрек към служебното правителство, заяви в Нова Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". 

Според него има няколко парти, които са силно заподозрени, но нищо не се случва. „Не случайно ГЕРБ побеждава в големите градове, където купуването на гласове е минимално и не влияе на резултатите от изборите. Купуват се гласове предимно в ромските махали и малките населени места, където БСП и ДПС са абсолютни първенци, а след Евроизборите и ББЦ”, заяви Борисов.

Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, заяви Борисов

"Реформаторите ще са последните, с които ще говоря след изборите, а с БСП И ДПС няма да говоря. Ние минахме през гонения с една единств...

Политикът коментира и състоянието на банковата система, като заяви, че трябва да мине много време преди доверието на хората в нея да се възстанови.

„Аз съм убеден, че едно стабилно правителство и банките, които заявиха готовност да се включат в гаранционния си фонд, ще успеем да възстановим доверието в банковата система, а това минава първо през смяна на управителя на БНБ”, заяви Борисов.

По думите му за целта трябва да се намери консенсусна личност, човек с опит. „Ето тук правя и жест към реформаторите. Гаврийски може да се справи прекрасно, нищо, че ми беше конкурент за София и съм го побеждавал на изборите. Той може да се справи, ако има подкрепата на парламента. Подобен човек с репутация ни трябва. Сигурно има и други поне трима човека, които могат да се справят с тази работа, но той е един от хората. Като мой противник на изборите винаги съм го ценял, като личност, заради знанията, уменията и качествата, които притежава. Аз съм диалогичен човек, но не обичам някои да ми извива ръцете и да ми поставят условия предварително, това не е честно и никога не съм се огъвал”, заяви още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика