Борисов: Харчим много пари за бежанците

8652
Борисов: Харчим много пари за бежанците
Снимка: БГНЕС

Харчим много пари за бежанците. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на Пречиствателна станция в Свиленград, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Вчера бяхме на съвет. Цяла Европа е разтревожена от това. Огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море просто заради огромния брой жертви. Това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас. С всички съм разговарял, Фронтекс особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да ударим каналджиите тежко, което ще бъде направено”, подчерта премиерът Борисов. Той обясни, че армията може да помага в тази ситуация единствено с логистика, но така или иначе се продължава и със съоръженията, и с всички предприети действия.

Борисов: Трябва да си сътрудничим по-активно с Румъния в борбата с контрабандата

Премиерът Бойко Борисов смята, че сътрудничеството с Румъния в борбата с контрабандата и трафика трябва да е по-активно. Предпоставка з...

Във връзка с оградата на границата Борисов заяви: „Несправедливо ни обвиняват. Правим просто малко заграждение, което да спира и диви животни, и шап, и хората. Строим си заграждения”, посочи министър-председателят.

На въпрос от журналисти дали се очакват кадрови промени в митниците той отговори: „Непрекъснато има кадрови промени в митниците. Сега работят добре, събират повече пари, всяка сряда гледам приходите. По приходите разбирам работят ли добре или не. Минат ли 1,5 млрд. лева за година могат да бъдат спокойни. Говоря за повече”.

Премиерът припомни за периода „Орешарски” и коалицията, която все едно е изчезнала от историята. „Този период все едно е забравен. Тази година е нулева, тя е празна, тя е само фалити”, отбеляза премиерът Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика