Борисов: Изпреварихме Румъния по еврофондове, Орешарски е виновен за "Хемус"

5385
Борисов: Изпреварихме Румъния по еврофондове, Орешарски е виновен за "Хемус"
Снимка: БГНЕС

92% е усвояемостта на европейските фондове в България. Страната ни изпревари Румъния с 20% в това отношение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на закриването на осмия летен университет на МГЕРБ, който се проведе край Варна, предаде „Фокус”.

По думите на премиера Борисов, ако не беше „експериментът Орешарски”, АМ „Хемус” вече щеше да се строи, а не тепърва да се проектира.

Бареков поиска Борисов да уволни Янев

Лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков изпрати открито писмо до премиера Бойко Борисов. В него се казва, че Ян...

Той посочи, че през последните няколко месеца правителството е положило неимоверни усилия да защити европроектите в Брюксел, голяма част от които изтичат до края на година и ако средствата не бъдат усвоени България не само ще ги загуби, но и ще се наложи да връща вече изхарчените пари.

Борисов заяви, че АМ „Хемус” е жизнено важна за цяла северна България, особено за бизнеса, туризма и цялата икономика. Той допълни, че в Брюксел ясно виждат постигнатите резултати от правителството и твърдо застават зад неговата политика.

Борисов заяви, че финансовата стабилност, намаляването на безработицата, икономическият растеж, добрата среда за инвестициите и сигурността се оценяват високо от ръководството на ЕС. По думите му, чрез тези средства политическа партия ГЕРБ елиминира икономическата зависимост, в която би изпаднала, ако ги набира чрез спонсори,защото този, който дава парите, след това има изискванията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика