Борисов: МС ще заседава извънредно заради язовирите в понеделник

12743
Борисов: МС ще заседава извънредно заради язовирите в понеделник
Снимка: БГНЕС

В понеделник ще има извънредно заседание на Министерския съвет. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в отговор на питане на Корнелия Нинова. То беше свързано с политиката на правителството за превенция и предотвратяване на наводненията, контрол върху централни ведомства и областни администрации и предписания на междуведомствените комисии

На това извънредно заседание правителството ще се ангажира с поставения въпрос на Корнелия Нинова, информира агенция "Фокус".

3D карти предупреждават за наводнения

31 са местата в Източнобеломорски район със значителен потенциален риск от наводнения. Това стана ясно на заседание на Басейновия съвет...

Тя обяви днес в Народното събрание тревожни данни за язовирите у нас. Има 268 язовира с неясни собственици. Това е официален отговор от Министерството на околната среда и водите. По-тревожно е следващото изречение – че собствениците на язовири отговарят за безопасността на тези съоръжения. Цъкат 268 бомби, а идва зима, след това ще се топят снеговете. Това обяви депутатът от БСП-Лява България, информира агенция ПИК.

По отношение на контрола от проверени 655 броя язовири 77 са определени в предаварийно състояние, чиято по-нататъшна експлоатация е недопустима и трябва до края на 2014 г. да бъдат премахнати, заяви Нинова. Тя каза още, че по отношение на административните санкциите има само 6 случая на територията в страната на потърсена административна отговорност - 6 акта за премахване на язовири и те не са изпълнени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com