Борисов: Много уважавам вестник "Сега", никога не съм ги споменавал

8977
Борисов: Много уважавам вестник "Сега", никога не съм ги споменавал
Снимка: БГНЕС

Научих от медиите, че НАП проверяват печатните издания, каза днес премиерът Бойко Борисов по време на откриването на 5 км. участък от АМ "Хемус" и най-големия пътен възел край Белокопитово, съобщи БГНЕС.

На журналистически въпрос "Как ще коментирате факта, че НАП правят проверка на вестник "Сега" след ваша критика" той отговори: "Аз се учудвам, че някога съм критикувал вестник "Сега". Ето пред всички казвам, ако вие ми донесете написано, че аз съм казал за вестник "Сега" каквото и да е било, освен, че на Комарницки ми харесват карикатурите, аз ще отида на крака във вестник "Сега" с букети цветя за всички журналистки.

Но, ако някой случайно се е разпознал като "медия бухалка" на газов посредник, който благодарение на мен загуби бизнеса си, който е печелил около 200-300 милиона на година, а за 20 години това са няколко милиарда лева.

Знаете, че благодарение на моята политическа воля махнахме трите посредници между Русия и България по тръбата. Три посредника имаше за газа, ако някой се е разпознал там, аз нямам никаква вина. Много уважавам вестник "Сега" и ако са се разпознали в това нещо съжалявам, аз никога не съм ги споменавал", каза пред журналисти Борисов.

Той повтори, че за ревизиите е научил от медиите като уточни, че НАП правят над 30 000 проверки в т.ч. и за поп певици, и ООД-та, печатни издания. "Ако някой иска на мой гръб да се прави известен – съжалявам. Повтарям, ако ми донесете, че аз съм казал нещо за в "Сега", каквато и да е дума, отивам и се извинявам лично, но ако някой се е разпознал за "медия бухалка" на газов посредник и са си изкарвали парите от повишаване цената на газа между източника и потребителя, също да си кажат", допълни още премиерът.

По-рано говорителят на НАП Росен Бъчваров обяви, че се проверяват 54 печатни издания, а в близките седмици вероятно ще се проверяват и онлайн издания.

Говорителят на НАП: Проверяваме целия медиен сектор

"Проверяваме 54 печатни издания, а в близките седмици вероятно ще проверяваме и онлайн издания”, каза за Нова телевизия говорител...

"Проверяваме целия медиен сектор от гледна точна на един прост интерес на държавата – дали те са спазвали данъчния закон и дали има данни за избягване на облагане. Нашата работа е лишена от емоции, оценки, квалифицикации и субективно отношение към която и да е от медиите”, подчерта той и уточни:

"Това, от което се интересува НАП, е дали има неплатени задължения и дали има укрити данъци”. "Всяка година над 150 000 търговци са подложени на контрол от страна на НАП, медиите като стопански субекти са подложени на същия контрол, на който са подложени и всички останали", обясни Бъчваров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com