Борисов: Надявам се, че договорът с Полша за ремонта на МиГ-29 ще се финализира

3450
Борисов: Надявам се, че договорът с Полша за ремонта на МиГ-29 ще се финализира
Снимка: БГНЕС

"Надявам се, че договорът с Полша за ремонта на МиГ-29 ще се финализира и 26-27 изтребители да бъдат модернизирани за период от 5-6 години. Надявам се дотогава да имаме повече пари и да купим съвременен изтребител. С финансовия министър сме обещали на министъра на отбраната с актуализацията на бюджета тези пари ще се вкарат и ще направим тези ремонти. Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешния блиц контрол, предаде БГНЕС.

„Отделих време и заедно с военния министър и други колеги посетихме някои от учебните заведения и занятията и съответно ученията, които НАТО проведе на територията на България съвместно с други сили. За чест на всички нас, които сме тук, винаги съм подчертавал колко е важно това, че имаме парламент и НС в една сложна политическа обстановка на Балканите, където много други държави не можаха да се разберат. За радост на всички нас, имаме доста боеспособни, особено в модерната си част като армия, прекрасни момчета и командири. Особено във ВВС, на по 23-24 години летци правят уникални неща”, сподели още Борисов.

Борисов: Изпреварихме Румъния по еврофондове, Орешарски е виновен за "Хемус"

92% е усвояемостта на европейските фондове в България. Страната ни изпревари Румъния с 20% в това отношение. Това заяви министър-предсе...

Той заяви, че се е опитал да ги стимулира и похвали, защото показали огромни умения. „Така е и с моряците и на други места. Така е и вследствие на съвместните учения, които се водят и на полигоните. Участваха и сухопътните войски. Това, което демонстрираха в Шабла с наличната техника беше много добро”, категоричен е премиерът.

По-добре е да се мобилизираме и да приемем тази стратегия следващата година и постепенно да си оборудваме армията. Влиза в плановете ни, с парите, които събираме повече в приходите, в следващите 1-2 години да влезем в стандарта на НАТО, който сме подписали като държава”, обеща Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика