Борисов: Не заставам зад Цветанов, докато не докаже, че е прав

12483
Борисов: Не заставам зад Цветанов, докато не докаже, че е прав
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от обвиненията на Цветан Цветанов към прокуратурата, предаде Фокус.

На въпрос дали е проблем искането на услуги и дали вярва на Цветанов, че не е искал услуги от Пеевски, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента: "Това вече е между тях, двамата. Затова категорично осъждам политиката, и начина, по който се води. Няколко пъти съм казвал на Цветанов, когато разбирам, че след като има обвинения, той трябва да се защитава, и да говори тези неща, но той ги говори като пряко засегнат от делата човек. Това не е позиция на партия ГЕРБ, напротив винаги сме били да се пазят институциите и да се оставят да работят на спокойствие".

Танов предупредил да не се наказват приятели на Борисов

Внимавай кои хора предлагаш за наказание, да не попаднеш на някой, който е приятел на премиера, че тогава и двамата ще си ходим. Това...

Попитан дали това означава, че не застава зад думите на зам.-председателя на ГЕРБ, Борисов отговори, че не застава, докато той не ги докаже.

Доколкото знам, вече има реакция и от прокуратурата, така че, ако Цветанов има доказателства, че е прав, те трябва да отидат там. На този етап и обратната страна по никакъв начин не ме е убедила, че тези подслушвания са факт”, каза още Борисов.

Попитан за коментар за разговорите му с Вальо Танов, Борисов каза: „Когато има официално вкарано искане от „Атака” да се възобнови проектът „Белене”, когато „Атака” отговори на това, тогава ще отговоря на всеки друг въпрос”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика