Борисов: Няма да правя коалиция с ДПС, но това не значи да не сме толерантни

14086
Борисов: Няма да правя коалиция с ДПС, но това не значи да не сме толерантни
Снимка: БГНЕС

Категорично казах, че коалиция с ДПС няма да правя. Това не значи, че не можем да бъдем толерантни като политически партии и това сме длъжни да го направим, все пак етническият модел е важен за България. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

„Оттук-нататък виждате какво говорят БСП – може пак с ДПС, ама по друг начин. Те ще се съберат след 2 месеца и половина пак, но тогава като предложат актуализация, ще блокираме залата и няма да излизаме от нея, защото ще покажат какви лъжци са били”, заяви Борисов.

Борисов готов на компромис: Дайте да приемем бюджета ви

Дайте поне да приемем бюджета на вашето правителство, това е огромен компромис, който правим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ...

На въпрос дали е възможно да спасяват държавата по същия начин, както сега като не са в коалиция, а взимат важни решения, Бойко Борисов каза: „Ако се налага да се спасява държавата, да. Като се наложи, ще знаем, че БСП я е довела до това”.

„Ние в края на краищата ясно мотивираме темите, по които имаме еднаква позиция с ДПС – Кристалина Георгиева, бюджета, смяната на управителите. Какво има повече да коментираме това? Ние не сме се целували с г-н Местан на Орлов мост. Когато се целуваме, тогава ще ми напомните. Този, с който се целуваха, го няма в парламента да обяснява всичко това. Изведнъж за една седмицата, защото съсипаха държавата, аз трябва да се обяснявам вместо тях. Ние сме заявили, че нямаме ли 121 депутати, да вземат и да си оправят бакиите тогава”, посочи Бойко Борисов.

Във връзка с неговото предложение Калин Христов да стане управител на БНБ, Борисов поясни, че Христов в момента управлява фискалния резерв и по-точно външния дълг. „12 милиарда евро ги управлява по най-добрия начин”, заяви Бойко Борисов.

Във връзка с банковата ваканция, той коментира: „Няма как експерти като се съберат, да не обсъждат един от многото варианти, защото тя беше приложена в Кипър, в много други места в подобна ситуация. Това е абсолютна спекулация и аз затова забраних на моите експерти да се явяват повече по такива съвещания на уж експерти”.

Борисов: Големият отсъстващ днес е Станишев

Агонията им беше пълна, но дори и опорните им точки не удържаха. Това каза в Народното събрание пред журналисти Бойко Борисов, лидер на...

„Когато хората отиват да гласуват за БСП, ДПС и „Атака”, да направят сметка как ще върнат, ако пак са на власт, тези 5 милиарда. Ще видите каква криза ще е през септември”, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика