Борисов: Няма да завися от РБ, ПФ не отговарят на евроатлантическите ни ценности

27870
Борисов: Няма да завися от РБ, ПФ не отговарят на евроатлантическите ни ценности
Снимка: БГНЕС

Ако направим правителство на ГЕРБ и РБ, фондовете ще бъдат пуснати. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

Това мога да гарантирам като за начало. Нищо против ПФ. За съжаление, тези неща, които Валери Симеонов прочете, не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация”, допълни още Бойко Борисов.

Симеонов: Може и по-широка коалиция - с БСП, АБВ и ББЦ

България скоро ще има правителство. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Патриотичен фронт – НФСБ...

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че след изказването на Валери Симеонов от парламентарната трибуна е получил от евроатлантическите си колеги въпрос: „Това ли са новите Ви колеги”.

"Валери Симеонов е един достоен мъж – излезе и си каза неговата програма, за съжаление тези неща, които прочете не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация и ще ни вкарат в тежък конфликт", допълни Борисов.

„Представете си опашка от 6-годишни деца за изпит по български език, представете си как се поставят ракетни системи срещу Гърция и Турция. Ако иска, Лукарски да си подпише с тях, това си е негова работа, и да отиде в Брюксел да се оправдава”, коментира Борисов.

„Всички сме срещу предсрочни избори сега, трябва да се направи правителство”, коментира лидерът на ПП ГЕРБ.

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламе...

Борисов обясни, че негов ангажимент към ЕНП е да внесе проектокабинет и, ако подпишат коалиционно споразумение, ще подпишат с Реформаторския блок, ако не – само на ГЕРБ.

„Не считам, че ще бъда зависим от РБ”, заяви Бойко Борисов.

Стабилност не може да има при така разпределените партии в парламента, допълни Борисов „При тази ситуация предложихме или нови избори, или коалиция с РБ”, допълни още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика