Борисов: Още утре трябва да се смени целия Управителен съвет на БНБ

16051
Борисов: Още утре трябва да се смени целия Управителен съвет на БНБ
Снимка: БГНЕС

По темата КТБ, БНБ сме категорични, че още утре трябва да се смени или целия УС, но най-малко управител и подуправител в банковия надзор. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на НС на БСП Михаил Миков в Народното събрание, предаде „Фокус”.

„Всичко по закон е в ръцете на БНБ и те умишлено вече три месеца бездействат. Не мога да си представя, че 4.2 млрд. лева ще се изпарят и всичко това, защото БНБ е дала на банка „Виктория” лиценз, че КТБ тогава е била в добро състояние”, посочи Борисов.

Експерти атакуват: БНБ е приемала фиктивни отчети за КТБ, живеем в обща банкова лъжа

От 2011 година насам в КТБ не е имало абсолютно никакъв финансов надзор. БНБ е приемала някак фиктивни счетоводни документи (бел. ред. ...

„Иначе ние също сме за влогове, кредити. Ако се стигне особено до даване на държавни пари не само по закон, то е задължително да излязат всички, които са виновни за това”, обясни Бойко Борисов и подчерта, че по времето на ГЕРБ, в най-тежката криза в света, не са позволили „една банка да се разклати тогава. Сега, когато кризата мина, да вадим милиарди да укрепваме банка, това не е в програмите нито на БСП, нито на ГЕРБ”, подчерта лидера на ГЕРБ.

"Орешарски и Чобанов не трябва да бягат от отговорност. Те трябва да понесат и съдебна отговорност. Управителят и подуправителят", допълни още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com