Борисов: От днес имаме двама синдици, след 4 дни - още един

9224
Борисов: От днес имаме двама синдици, след 4 дни - още един
Снимка: БГНЕС

От днес вече имаме синдици – двама като начало, след четири дни още един, и те ще тръгнат, за да отговорим на обществото именно по тези цесии, сделки, за които научаваме от медиите, за да защитим сто процента имуществото на държавата. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, показва стенограмата от него.

„Това, което направихме преди две седмици – тази бурна атака в парламента, за което многократно благодарих на всички политически партии до една, правехме съвещания в Министерството на финансите… Факт е, че всички политически партии показаха зрялост, показаха, че единственият начин да отговорим на законното бавене в съда на обявяването на банката във фалит е назначаването на синдици, разбраха проблема на правителството, всички гласуваха в парламента, казва още Борисов. „Всичко е правено уж в рамките на закона, това казват квесторите, но именно сега синдиците ще ни дадат тази информация и ще защитим държавното имущество, защото ние сме дали като държава, заедно с Фонда, заедно с всички, над 3 милиарда и 500 милиона”, посочва Борисов и уточнява, че точната цифра към 24 март е 3 милиарда 544 милиона лева, които са преведени на вложителите в КТБ.

СГС одобри светкавично временните синдици на КТБ

За рекордно кратко време, буквално няколко часа, Софийският градски съд (СГС) прие предложението на Фонда за гарантиране на влоговете в...

„Ние имаме само една единствена цел – имуществото да бъде върнато в полза на държавата и след това, когато бъде разпродадено, парите да си влязат в бюджета. Сиреч, данъкоплатците да не загубят пари. Това ще бъде огромно недоволство на много бизнесмени, но в случая най-милото за нас си е държавата и хората, които на никого не са длъжни да плащат пари”, казва още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика