Борисов: Откакто ГЕРБ не управлява, България е в пълна изолация

18333
Борисов: Откакто ГЕРБ не управлява, България е в пълна изолация
Снимка: БГНЕС

Колкото повече се сближаваме на политическо ниво, толкова повече икономическото сътрудничество между Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и България се задълбочава.

Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с президента на търговската камара в Дубай Хамид Вуамим и със заместник-председателя на камарата Маджед Ал Шамси, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Бойко Борисов е придружаван от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и от депутатите и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев.

"Искаме да имаме приятели във Ваше лице, когато ГЕРБ се върне отново на власт. Отпадането на визите благодарeние на Мария Габриел прави туризма привлекателен и за двете страни", посочи Борисов. Той обясни, че България е нeстабилна през последната една година и е в пълна международна изолация, откакто ГЕРБ не управлява.

"За нас Вие сте премиерът на България. Свършеното от Мария Габриел е много важно за нас и за вашата партия, затова трябва да го продължим", заяви Хамид Вуамим и благодари на евродепутата от ГЕРБ за отпадането на визите.

Борисов посочи, че България е добра дестинация за инвестиции и припомни, че правителството на ГЕРБ е въвело най-ниските данъци в Европейския съюз. "Построихме най-доброто метро в Европа и строяхме по 64 км на година. Искаме това да продължи", допълни Борисов. По думите му България има добре развито селско стопанство. Той разказа за качествата на българския мед и затова как eмирът на Катар е бил впечатлен от вкуса му по време на посещението си. Председателят на търговската камара в Дубай препоръча България да засили рекламата си в ОАЕ. От своя страна Борисов обеща, че кметовете на ГЕРБ ще изпратят информационни материали и брошури, представящи страната ни, а когато Хамид Вуамим и Маджед Ал Шамси посетят България лично кметовете ще ги запознаят с възможностите за инвестиции. Председателят на камарата Хамид Вуамим прие поканата на Бойко Борисов да посети България и да се запознае от близо с нейната природа и възможности за инвестиции.

Борисов: Загина Юри Миков, който беше готов да разкаже за числата 19 и 45

Мистериозните числа 19 и 45 обсъди за пореден път пред медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Преди някол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика