Борисов: Питайте ме за неща, които Миков е казал преди 9 часа

20981
Борисов: Питайте ме за неща, които Миков е казал преди 9 часа
Снимка: БГНЕС

Когато аз отидох на Дунав мост 2 при Видин, това беше един абсолютно провален проект, заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, относно думите на Михаил Миков, че ГЕРБ има вина за забавянето на строежа на Дунав мост 2. 

„Моля да ме питате за неща, които Михаил Миков е казал преди 09:00 часа, тъй като в следобедните часове коментарите ми са излишни. Помните на Дунав мост 2, както и на АЕЦ „Белене” имаше четири първи копки. Когато аз отидох на Дунав мост 2 при Видин показах четири стърчащи колони – абсолютно провален проект. Тогава поканих румънския премиер, заедно с еврокомисарите от Румъния и България отидохме при Жозе Мануел Барозу и се молихме, както Никифор не се е молил при Ахелой (византийският император Никифор е убит от хан Крум в битката при Върбишкия проход през 811 г. т.е. повече от 100 години преди преди битката при Ахелой, бел. ред.), накрая Жозе Барозу удължи срока на проекта с една година”, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Миков смята, че е добре в БСП да има напрежение

„Доброжелателите" на БСП винаги търсят повод да й намерят някакъв кусур, но времето и практиката са доказали, че това няма кой зн...

„Знаете, че комисарят Йоханес Хан каза, че ако може да мине пеш ще ни осребри фактурата. Ние го прекарахме с кола, тогава дойде и другият премиер на Румъния Виктор Понта, стиснахме си ръцете. Тогава Румъния беше далеч след нас, сега е обратното за съжаление. Изпратете на Михаил Миков снимки от тогава. С цялото ми уважение към него в следобедните часове не ми задавайте такива въпроси” допълни Бойко Борисов. 

На въпрос дали да се притесняваме, че няма пари в пенсионните фондове , лидерът на ГЕРБ коментира: „Не аз казвам, че няма пари за пенсии, а НОИ. Това е безпощадната истина, че над 50% от НОИ се финансира от директно от данъците, а не от вноските за пенсия. На никой не му е угодно да говори за тези неща. Днес отново чух, че БСП щели да бъдат с позицията за строежа на „Южен поток” по европейски правила. Те го спряха във всичките му части”. „Съжалявам, че основният ни политически опонент се държи толкова непрофесионално. Обяснявах в какво състояние са финансите, парите, които трябва да се извадят от резерва, за да се разплатят. Те не излизат да отговорят по различните детайли, а казват, че не е необходимо и всичко е добре – несериозна работа”, каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика