Борисов: Президентът ще наложи вето на текста "Анти-Бакалов"

2813
Борисов: Президентът ще наложи вето на текста "Анти-Бакалов"
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити ръководителя на Военното разузнаване Йордан Бакалов и обяви, че по негова информация президентът ще наложи вето на текста от Закона за служба „Военна информация“, свързан с условията за заемане на поста „директор“, предаде БНР.

Премиерът коментира случая по време на прерязването на лентата на новата сграда на Софийския районен съд на столичния бул. „Борис III”.

НС прие на второ четене Закона за военното разузнаване

Народното събрание одобри на второ четене Закона за военното разузнаване, предаде „Фокус”. Това е четвъртият закон за секто...

Борисов се позова на свой разговор в петък със съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев и ситуира развитието на казуса така: „Вето, след това при гласуване на текста след изборите“. На въпрос за начина, по който гласуваха депутатите от ГЕРБ, половината от които подкрепиха текста „Анти-Бакалов“, Борисов каза: „Много изненадващо беше. Ще го проверя. И аз чух за такъв друг кандидат, който не бяха споделили с мен този си свой кандидат, така че ще ги изчакам да се върнат от кампанията. Аз го харесвам Бакалов и не виждам защо като е военно разузнаването да няма цивилен началник. Той е бил вътрешен министър. Това е човек, който е бил в Комисия „Вътрешна сигурност“ в парламента. Сиреч не е някой, взет от улицата и сложен. Достатъчно грамотен човек и достатъчно добър, според мен, професионалист, за да се възползваме от неговите качества".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com