Борисов: Сменяме единия синдик на КТБ, подпомагаме "Х банки"*

12381
Борисов: Сменяме единия синдик на КТБ, подпомагаме "Х банки"*
Снимка: БГНЕС

Единият синдик на КТБ ще бъде сменен. Тази информационна бомба хвърли премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия.

В момента синдици във фалиралата банка са Лазар Илиев и Росен Ангелчев.

КС може да провали и малкото останало от съдебната реформа

Въпросът с това дали съдебната реформа е тема, която определя „формата на държавно управление”, би могъл да се превърне в и...

Да не му давам квалификации сега, ще стане ясно, лаконичен беше премиерът. Той се оправда, че "ако тогава (бел. ред. - първия управленски мандат на ГЕРБ) бях дръпнал държавните пари от КТБ", щяло да има рухване по-рано. "Ние и в момента подпомагаме "Х банки" като държава, за да не паднат, за да са стабилни и да е стабилна банковата система", продължи с откровенията Борисов (бел. ред. - 12:00 - 12:05 в записа от интервюто). Правим абсолютно всичко да развалим всички цесии и да приберем парите, които са били прехвърлени от КТБ, заяви министър-председателят.

Премиерът посочи и, че Делян Пеевски се бил изхабил след назначението начело на ДАНС, както се изхабил Цветан Цветанов, на когото „какво му било като вътрешен министър”, добре се справил. Да са написали името на Пеевски, каза още Борисов по повод липсата на Пеевски и връзките му с Цветан Василев в доклада на Временната парламентарна комисия за КТБ.

Така промениха закона, че МВР ще пази задържаните под домашен арест. В София има 1000 души под домашен арест – 1000 полицейски патрула ли ще ги пазят, попита премиерът, визирайки съдебната система и съдебната реформа.

Не мога всичко да гледам – да ми минава през главата. Ужасно е, възкликна Борисов на твърдението, че България е държава на едновластието. Не би трябвало да се занимавам с пломбирането на бензиностанциите например, оплака се премиер. Те си седят на бюрцата, взимат си заплатки, я пломбират, я не, изказа се той по адрес на ДАМТН. Всичко така се е подредило, че всяко едно нещо с много мъка трябва да го разбиеш, дори да го покажеш като факт на обществото е проблем, извади извод Борисов.

Аз съм за явно гласуване във Висшия съдебен съвет (ВСС) и тепърва ще се говори за това, каза още Борисов по темата съдебна реформа. И оправда тайното гласуване с мотива, че при явно щяло да има страх от страна на гласувалите против. Ще положа огромни усилия да е явно гласуването – и като партия, и като парламентарна група, вживя се в многото си роли на единовластие премиерът. Борисов не се съгласи и, че съдебната реформа е била поета от ДПС.

Големите вложители в КТБ няма да получат парите си

Големите вложители в КТБ, които не са на първо място в оповестения вчера списък, нямат шансове да си вземат парите. Това твърдят финанс...

Направихме революционна крачка – две камари във ВСС, съдиите сами да имат колегия, изтъкна премиерът. Всичко това, което се говори като реформа, е за след Сотир Цацаров. Тези промени ще влязат след като мандатът на Цацаров изтече, посочи Борисов. Мисля, че прокуратурата и съдебната система са независими, добави той. Министър-председателят благодари на ДПС, че се присъедини към съдебната реформа и толкова – какво само генерални изводи се правят. Когато направят нещо добро, ефенди, мерси. Като направят нещо лошо ... това важи за всички партии, заяви министър-председателят.

Пои въпроса с изборния референдум, от който остана само един въпрос – дали да се гласува дистанционно и електронно, Борисов се оправда, че другите два въпроса са отпадали, защото „другите не ги подкрепили”. Премиерът посочи, че не е имало бламиране на президента от страна на ГЕРБ. Мен да ме бяха накарали да ида да гласувам задължително, щях да се съпротивлявам. Нека направят референдум, каза Борисов, който зададе тон, че въпросът за задължителното гласуване се превръща в онлайн анкета.

Считам за правилно Мая Манолова да е омбудсман. Помня Костинброд, но какво стана  - направиха ми голямо добро. Никога нямаше да си прочистя партията, ако бяхме останали на власт за втори пореден мандат. Защо да не им простя, попита Борисов, който знаел кой му направи „Костинброд”. Което куче ме е залаяло, все е побесняло, колоритно сложи точка Борисов. Всеки си получи заслуженото – народът ни върна на власт, другите отидоха в опозиция, БСП им е доста трудно, изброи премиерът.

По въпроса с НСО и поведението на политиците ни, Борисов отговори, че и той летял с Wizz Аir до Обединените арабски емирства. Луканов не го пазихме и това донесе страшно лош имидж на България. България не е държава, която да не си посяга на премиерите. Всичко това – цигари, алкохол, големи врагове – ако Реформаторите считат, че трябва да си дадем живота, нека обжалват Закона за НСО, каза Борисов.

* Информацията е актулизирана към 9:49

Кунева: Ние не направихме отстъпка при избора на омбудсман, гласувахме единодушно

"Всякакви коментари за намаляване на броя на министрите от Реформаторския блок са губене на време." Това заяви по Нова телевизия вицеп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика