Борисов: Спасителен план за Гърция още няма, гърците викаха "победа", а сега искат пари

9604
Борисов: Спасителен план за Гърция още няма, гърците викаха "победа", а сега искат пари
Снимка: БГНЕС

Спасителен план за Гърция още няма. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново, предаде „Фокус”.

„Днес се събират европейските финансовите министри. Ако се стигне до решение, утре ще ни съберат за политическо решение дали може да има такъв спасителен план. Няма да им бъде лесно на гърците, както си мислеха, защото ние ги чухме как викаха "победа" и в същото време като сте победили какви пари искате?”, посочи премиерът Борисов.

Гърция може да съди "Голдман Сакс"

Има вероятност Гърция да предприеме правни действия срещу банката "Голдман Сакс" заради поредица финансови сделки през 2001 г., за ко...

Той коментира още, че като победители гърците искат 53 млн. евро.

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че са направени необходимите мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. Той каза, че няма паника и не е нужно да има такава и хората го оценяват.

„Още повече, че Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат”, допълни той. Над 3,6 млрд. лв. дадохме от Гаранционния фонд от бюджета за вложителите на КТБ. „Няма съмнение, че сме се справили добре със ситуацията, така че съм благодарен на вложителите, че не се поддават на тази провокации”, каза премиерът Бойко Борисов.

На събитието по откриването на регионалното депо присъстваха министър Ивелина Василева, министър Десислава Танева, областният управител Вълчо Чолаков и бургаски депутати от ГЕРБ. Бойко Борисов бе посрещнат от бурни аплодисменти.

Варуфакис: Германия иска Grexit, за да сплаши Франция

Германия желае Гърция да бъде извадена от валутния съюз, за да сплаши Франция и да я накара "да приеме нейния модел на дисциплинарна ев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика