Борисов: Трябва да си сътрудничим по-активно с Румъния в борбата с контрабандата

6300
Борисов: Трябва да си сътрудничим по-активно с Румъния в борбата с контрабандата
Снимка: БГНЕСБГНЕС

Премиерът Бойко Борисов смята, че сътрудничеството с Румъния в борбата с контрабандата и трафика трябва да е по-активно. Предпоставка за това е подписаното днес споразумение между вътрешните министри на двете страни. След общото заседание на правителствата на България и Румъния Борисов поиска и румънска подкрепа за справяне с очаквания наплив на бежанци през границата ни, съобщава БНР.

"Във "Фронтекс" подкрепа от страна на Румъния за България, защото целият миграционен натиск, особено сега след операциите, които следват в Средиземно море ще дойде на българската граница, а оттам и в Румъния. Така , че призовавам българските и румънските служби под вещото ръководство на министрите им да обменят информация, да работят заедно, като опазват границата, все едно е обща. Заедно можем да увериме, че този регион е спокоен, че този регион е политически стабилен, прогнозируем", каза Борисов.

Борисов: Българската дума за геноцид е "масово изтребление", това ще признаем

Историята си е история, жертвите са си жертви и този ден трябва да бъде възпоменаван в тяхна памет. Това заяви министър-председателят...

Общо пет двустранни споразумения бяха подписани днес в Крайова. Едно от тях е за проучване на опита на северната ни съседка при структурирането на спешната медицинска помощ. Премиерът Виктор Понта определи като прагматик колегата си Борисов и обеща отношенията между държавите да бъдат прагматични.

"Най-голямата грешка е да бъдем хванати в клопката да се съревноваваме между Румъния и България. Ще бъдем по-силни и по-уважавани, ако сме заедно, както сме днес", заяви Понта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика