Борисов: Туризмът първо да си върне българския турист, после да жали за чуждия

5265
Борисов: Туризмът първо да си върне българския турист, после да жали за чуждия
Снимка: БГНЕС

Туристическият ни бранш първо да оправи всичко по морето и да върне нашите туристи, които почиват в Гърция и Турция, и после да жалят за други туристи. Това коментира премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по темата за отношенията с Русия и оплакванията за отсъствието на руски туристи у нас.

Министър-председателят се обърна от трибуната към граждани, депутати и министри да почиват у нас.

Компенсираме отлива на руски туристи, привличайки китайци

Китайски туристи по социални програми ще компенсират отлива на руските. Целта е броят им да нарасне от 16 000 през миналата година на 2...

"Използвам трибуната да се обърна към всички българи да си останат и да прекарат отпуската си в България, призовавам и депутатите да изкарат почивките си в България! Може да се окаже, че голяма част от депутатите не са почивали в България", посочи Борисов. 

"Не сме направили каквото и да било, за да развалим отношенията си с руската страна. И всички по безспорен начин през годините са подкрепяли линията на членството ни към ЕС и НАТО. Като една от 28-те страни на ЕС спазваме правилата на ЕК. От тук нататък, що се касае до туристическия бранш, всеки ден чуваме безспорно, че това е проблем. Но колко десетки хиляди граждани напускат границите на страната към Гърция и Турция. Туристическият бранш няма ли как да оправи цените, чадъри, шезлонги, фотьойли ли, за да оправи това да не напускат страната тези 60 000 коли по празниците", коментира Борисов. И допълни: "Нека първо се оправим с нашите туристи и тогава да жалим за другите".

"Ако направите една анкета на ползвателите на туристически услуги в България, Турция и Гърция, ще ви кажат - там е по-евтино, по-качествено. Това не е ли първият приоритет на туристическия бранш, а не да жалиме за руските туристи?", коментира още Борисов.

Борисов се обърна риторично към бранша с въпросите: "Плаща ли се осигуровка на работниците? Как е алкохолът по морето? Чистят ли се плажовете? Какви са цените на шезлонгите и чадърите? На атракциите? Конкурентни ли сме със съседните страни?"

Със стотина автомобили в Бургас протестираха срещу прогонването на руските туристи

По улиците на Бургас над стотина коли се включиха в автопоход срещу изгонването на руските туристи от България. В протеста участваха пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика