Борисов: Твърденията на Бареков са клевети

25148
Борисов: Твърденията на Бареков са клевети
Снимка: БГНЕС

"Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изпраща писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с отправените днес клеветнически твърдения от лицето Николай Бареков по Нова телевизия", съобщиха от пресцентъра на партията. 

В писмото си Борисов настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия, главният прокурор на страната да провери всички направени клеветнически твърдения от Николай Бареков на 27.07.2014 г., от които нито едно не е вярно. Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност. 

Бареков: Борисов е проект на ДС, има пряко участие в убийства

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков разкри, че има документи, които доказват принадлежността на лидера на ГЕРБ Бойко Бори...

Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава главния прокурор да бъде извършена проверка и в тази посока. 

Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор и да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика