Борисов: Важното е токът да не поскъпва за потребителите

7145
Борисов: Важното е токът да не поскъпва за потребителите
Снимка: БГНЕС

На никой не му е приятно да се вдига цената на тока, но за мен беше важно за потребителите да не се вдига. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“.

На въпрос дали го притесняват декларациите на бизнеса, че ще да протестират заради цените на тока, Борисов коментира, че това е демокрация и всеки има право да протестира, съобщава "Фокус".

Участъкът Белокопитово - Каспичан бе официално открит

Откриха официално участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“ от км 337+302 до км 342+200 и най-големият пъ...

„КЕВР е организацията, която определя цените на тока, а ние мисля, че направихме доста неща, за да не се вдигне за потребителите. Не мога да отговарям нито за бизнеса, нито за синдикатите. Виждал съм се с тях поне 6-7 пъти и всички тези мерки, които въведохме бяха след срещи с тях, одобрени с тях на общи пресконференции – и за фонда, който създаваме, и за всичко останало”, заяви министър-председателят.

„2013 година беше взет 1 млрд. лева кредит, къде отиде този кредит? Нула ефективност, нула. По този кредит останаха 44 млн. лева лихви. Кой през 2006 година прие Закона за ВЕИ-та с тези цени? Ако не бях дошъл аз да спра "Уестингхаус' по безумния проект на Драгомир Стойнев, сега да заложим още 20 млрд. лева в енергетиката и да заложим 5-ти и 6-ти реактор на АЕЦ „Козлодуй”. Къде бяха тогава? Защо не излязоха да кажат, че това са безумни неща – да теглим дълг, за да залагаме 5-ти и 6-ти реактор и да строим 7-ми. Плащаме си за глупостите, които държавата е правила с мълчаливото съгласие на хората”, подчерта Борисов.

По думите му поне половината от магистрала "Хемус" ще бъде построена по време на този мандат.

„Събрахме повече пари от контрабандистите, някой от тях реагират остро, но няма да ни откажат, защото това, което правим е много видимо”, заяви Борисов.

Избраха фирмата, която ще определя обезщетенията при отчуждаване на имоти за АМ "Хемус"

Избраха фирмата, която ще определя обезщетение при отчуждаване на имоти за АМ "Хемус". След приемане на работата на комисията, назначе...

„Сега новият участък струва 66 млн.лв., а с толкова щяхме да сме финансирали много по-голям участък. Цялата магистрала „Тракия" струва на българите 55 млн. евро, защото е с кофинансиране от ЕС. Тук правим участък на АМ „Хемус” със 100% изцяло държавни пари", каза министър-председателят.

Днес, освен участъка Белокопитово-Каспичан, официално бе открит и най-големият пътен възел у нас - пътен възел "Белокопитово".

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика