Борисов: Загина Юри Миков, който беше готов да разкаже за числата 19 и 45

48218
Борисов: Загина Юри Миков, който беше готов да разкаже за числата 19 и 45
Снимка: БГНЕС

Мистериозните числа 19 и 45 обсъди за пореден път пред медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Преди няколко дни при посещение в страната Борисов загадъчно подхвърли двете числа, като обясни, че са свързани с корупционна схема и много хора в Министерство на земеделието знаели какво означават те.

"За съжаление човекът, който имаше желание това да го сподели, вчера е загинал при автомобилна катастрофа в Солун. ТИР е влязъл в насрещното движение и го убил. Нищо не казвам, но се надявам следствените органи да проверят по-внимателно случая", обясни Борисов в кулоарите на парламента след среща с Реформаторския блок.

Лидерът на ГЕРБ взе пак си позволи да изнесе повече подробности за двете числа. "На 19-о число всеки месец са карани хора в едно министерство и са им давани листчета. Това е била цената – да събират по 45 хил. лева", обясни той.

Загиналият на пътя човек – Юри Миков се колебаел дали да сподели със службите информацията, която знае за числата и отишъл в Солун за няколко дни с трите си деца, за да си почине и да намери сили, обясни Борисов. По пътя към София Миков обаче губи живота си.

Бойко Борисов призна, че има и други лица, които могат да разкажат повече за мистериозните числа, но се притеснява, че те ще бъдат още по-изплашени след случилото се с Юри Миков. "Вярвам на Цацаров, но за да закараш някого при него, той трябва да отиде там и да говори конкретни неща", отвърна Борисов на въпрос дали вярва, че главния прокурор може да разкрие случая.

Вчера след нелеп пътен инцидент в Гърция се разделихме с нашия колега и приятел инж. Юри Миков, директор на Северозападно държавно предприятие, съобщиха официално от МЗХ.

Загубихме един истински професионалист, човек, приятел и съпруг, отдал целия си живот за българската гора.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования към семейството му. В този труден момент ние сме съпричастни с мъката и болката на най-близките му хора. Потресени сме от опитите да се политизира една човешка трагедия и да се петни паметта на нашия колега и приятел, добавят от МЗХ.

Съзнаваме, че предизборната обстановка ще подтикне мнозина да се възползват от една или друга възможност за спечелване на политически дивидент. Убедени сме обаче, че това е недопустимо, когато става дума за загуба на човешки живот. Призоваваме всички български медии и политици да се въздържат от лъжи и манипулации с паметта на инж. Юри Миков и да проявят смирение пред скръбта на семейството му, заявяват още от МЗХ.

Борисов: Тракия я ползвате вие - българите, а не аз

Дали ще има избори – за държавата колкото по-рано, толкова по-добре. Виждате, че не може да управляват. Това каза председателят н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика