Борисов избухна: Ако нямаме 121 депутати, оставам в опозиция, за да ви управляват БСП и ДПС

33492
Борисов избухна: Ако нямаме 121 депутати, оставам  в опозиция, за да ви управляват БСП и ДПС
Снимка: БГНЕС

Ако Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака” си осигурят кворума, ГЕРБ ще влезе в Народното събрание и ще присъства и гласува само по точка „оставката на кабинета Орешарски”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Както една година намираха „Атака” да прави кворум, да я намерят сега. За всичките щуротии – комисите за Авиоотряд 28, за Мишо Бирата и прочие по мой адрес. Сега за една седмица да си изсърбат всичко, което надробиха за една година, продължи в сутрешния блок на Нова телевизия Бойко Борисов.

Структурите на ББЦ искат самостоятелно явяване на избори без ВМРО

Областните ръководства на "България без цензура" в Стара Загора, Велико Търново, Силистра, Габрово и Русе изпратиха становища, с коит...

Следващото управление

Решенията в ГЕРБ се взимат от мен, моите заместници, Изпълнителното бюро, категорично подчерта Борисов на въпрос дали КОЙ може да влияе на ГЕРБ в едно бъдещо тяхно управление. Моят проблем е, че ако ГЕРБ не вземе 121 депутати в следващото Народно събрание, ще трябва да делегираме власт на БСП и ДПС. В Реформаторския блок не мога да разбера кой какво иска и казва – Радан Кънев е един, Меглена Кунева втора, Атанас Атанасов е трети, Корман Исмаилов пети. Те вече ми поставят условия кой да е премиер при бъдещо правителство – няма да позволя да ми извиват ръцете. Кой трябва да стане премиер, ако ГЕРБ спечели – Радан Кънев ли да е, избухна Борисов.

Споразумения с никого не подписвам – така отговори Борисов на въпроса дали би подписал споразумение с Николай Бареков и ББЦ, за да държи извън властта ДПС. Това предложи самият Бареков вчера, 22 юли.

Отношенията Пеевски и КТБ

Бившият премиер отрече той и ГЕРБ да имат нещо общо във войната между Делян Пеевски и Цветан Василев. Той не отговори и не каза нито дума как по времето на ГЕРБ КТБ нарастна над два пъти като големина на активите и прескочи границата от 5 млрд. лева. Сега като виждам какви платени клакьори, какви пари са давани на протестиращите от февруари от тази банка, какви неща правеха пред къщата ми в Банкя, то е ясно, че нямаме нищо общо, заяви лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ – 23%, БСП – 15,2%, според Сова Харис

6 политически сили имат шанс да попаднат в следващия парламент. "Армията" на българските граждани, които няма да гласуват или не са р...

Борисов не отговори директно на въпроса какво означава това, че медиите на Пеевски отново почват да го обичат. Не чета и гледам медии по отношение на новини. Понесох такива мръсотии, задачата им беше да съсипят ГЕРБ, както съсипаха КТБ. Нямам престава защо ме обичат отново, добави Борисов.

Призовавам г-н Цветан Василев да си дойде в България и да каже всичко на пресконференция, продължи Борисов. На въпрос как ще се разбере кои пари в КТБ са „чисти” и кои – не, Борисов отвърна, че не може да се говори с едно изречение. Най-важното и на първо място е управителят и заместник-управителят (бел. ред. – БНБ има трима подуправители) да се отстранят незабавно. Трябва прокуратурата и НАП да провери по всички пари в КТБ дали са платени данъци. БНБ не трябваше да лъже хората, че ще отворят КТБ на 21 юли.

Разбира се, че по време на нашето управление Иван Искров беше преизбран. Парите обичат тишината и спокойствието – Искров беше преизбран и заради мнението на ЕС, за да има приемственост „в тишината и спокойствието”, каза Борисов.

През годините много хора са ставали „Банкер на годината”, заяви бившият премиер по адрес на Василев и това как той взе престижната награда по време на управлението на БНБ. Не съм се интересувал как експертите избират. Нямам пари и не съм вземал заеми от КТБ – нито аз, нито моите роднини, нито ГЕРБ, категоричен беше Борисов. При мен, по време на моето управление държавните пари в КТБ намаляваха – само при мен България и Германия бяха извадени от процедурата за свръхдефицит, за n-ти път припомни Борисов.

Държавният бюджет

Бойко Борисов предлага план с 4 точки за КТБ

План с 4 стъпки за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ) предлага лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Идеята е консултирана с ба...

По време на служебното правителство държавата остава на една студена вода. Фискалният резерв е под 4 млрд. лева. 1,2 млрд. са по европроекти за общините. За БДЖ – 700 млн. лева, а там със Siemens сме в отвратителни отношения. Ако прибавим и необходимостта от буфер, евентуално за други банки извън КТБ, като сложим пенсии и здравеопазване, то отиваме на 10 млрд. и повече необходимост. БСП, ДПС и „Атака” никога нямаше да дадат оставка, ако не знаеха истинските параметри на разрухата, сигурен е Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика