Борисов моли БСП и ДПС: Подкрепете поне собственото си правителство за актуализацията

10701
Борисов моли БСП и ДПС: Подкрепете поне собственото си правителство за актуализацията
Снимка: БГНЕС

Трябва да има актуализация на бюджета на НЗОК. Това посочи по време на днешното извънредно заседание на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който не крие, че според него е необходима не само такава актуализация, но и актуализация на целия държавен бюджет

"Важно е за следващите три месеца. Разбирам деликатното положение на колегите от БСП и ДПС, защото ако се актуализира както трябва и както експертите знаят, ще е много тежко. Единственото, което ни води в този момент да сме в залата и да искаме да го направим – президентът пряко отговаря в следващите 3 месеца за служебното правителство. Ще кажем нашите цифри, да ги има, да ги чуят хората", посочи Борисов.

Миков: Подкрепяме актуализация за НЗОК, но не и цялостна за държавния бюджет

Пълна актуализация на бюджета няма да подкрепяме, защото няма мотиви за такава и тя е ненужна. Това каза новият председател на БСП Миха...

"Призовавам и двете политически партии да подкрепим поне актуализацията, която правителството даде. Това е отговорно и от страна на БСП, и от ДПС, и от наша страна, за да създадем необходимия минимум в следващите два и половина-три месеца на държавата. Призовавам колегите от БСП да подкрепим поне това, което правителството предлага. В противен случай излиза, че не си подкрепяте правителството. Ако е така – е друга тема. Ако кажете, че е наше – ела, Чобанов, в нашата стая, да ти дам задачи", каза още Бойко Борисов.

"Тежко време предстои. Затова призовавам и новия председател на БСП – ако трябва, вземете почивка, нека да обсъдим това. Не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, за хората, за болните, за лекарите и всички останали – тук са общини, кохезионни фондове", подчерта той.

"Видно е отсъствието на здравния министър и аз моля тя да бъде поканена в залата. Беше добре да е в пленарна зала, за да заяви своята позиция. В зала присъства само финансовият министър, здравният го няма и като че ли нейното присъствие дори не е необходимо", заяви бившият здравен министър Десислава Атанасова.

По нейните думи констатацията за необходимостта на актуализацията не е днес, нито отпреди месец, а отпреди година, когато е бил приеман бюджетът на НЗОК. "Тогава всички, които имат отношение към здравния сектор, напомняха, че има необходимост от повече средства за Здравната каса. Липсва адекватен контрол по разходване на средствата в НЗОК. Ситуацията налага да се вземат решения, така че да се гарантира, че в България лечебните заведения ще продължат да работят, когато 42-то Народно събрание ще бъде в историята. Апелирам в изказванията да има по-малко политика за това къде е отишъл онзи милиард и 400, за това какво се е случвало преди една година, защото проблемите вълнуват цялото ни общество", посочи Десислава Атанасова.

Имамов: Няма вероятност ДПС да приеме мандата

Няма вероятност ДПС да приеме мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-рото НС. Това заяви в предаването „12+3“...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика