Борисов обеща зам.-министерски кресла на турското малцинство

33008
Борисов обеща зам.-министерски кресла на турското малцинство
Снимка: БГНЕС

В следващото правителство трябва да има поне 10 заместник-министри мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати, това ще бъде факт. Такава заявка даде днес в джебелското село Припек експремиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"Ако ГЕРБ спечели мнозинството в следващия парламент ще разчита на сътрудничеството с всички партии, особено през първите две години, тъй като страната се нуждае от стабилност. Не говоря за коалиции, изборите ще покажат как да действаме. Мюсюлманите трябва да участват в управлението и ние сега издирваме високо образовани мюсюлмани, ДПС ни превъзхожда в това отношение, те имат хора навсякъде", посочи Борисов.

Той обаче отказа да даде конкретен отговор на въпроса ще има ли общи действия с ДПС след изборите. Вместо това Борисов саркастично пожела: "Реформаторите да станат първа политическа сила и Радан да стане премиер".

Лидерът на ГЕРБ забави с цял час визитата си в село Припек, където откри футболно игрище, изградено с 45 000 лева от партийната субсидия на ГЕРБ. Той не пропусна да организира и кратко "мачле". След това Борисов отпътува за село Горно Кирков, където се очаква да открие водоем, ремонтиран с 24 000 лева пари на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика