Борисов призовава за МВФ, обвини Йовчев, че не проверявал опашките пред банките

48566
Борисов призовава за МВФ, обвини Йовчев, че не проверявал опашките пред банките
Снимка: БГНЕС

Това, което говорих толкова време за държавата, се случва. Сега трябва да я спасяваме. Това каза лидерът на ГЕБР Бойко Борисов след консултациите между партиите за предсрочните избори.

Вече е нужно да се говори с МВФ - следващото управление, вероятно служебноот правителство, да има мандат, с общ консенсус, да преговаря с Фонда. И да можем да изтеглим 5-6 млрд. лева, за да има с какво да се разплащаме, коментира Борисов. МВФ трябва да направи "експертиза, която да успокои държавата". А преговорите ще продължат поне месец и лошото е, че идва август, а чиновниците в МВФ не се съобразяват какво е положението в някоя си държава, добави той.

ПИБ: Обект сме на безпрецедентна криминално организирана атака

Банката е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Няма банка в света, коя...

Призовах Тройната коалиция да смени веднага Орешарски и Чобанов. Защото като излязат да говорятза финансова стабилност, хората се втурват към банките, посочи Борисов.

Вината на Орешарски и Чобанов няма да я поемам. В най-тежката икономическа криза ние, заедно с Германия, бяхме извадени от процедурата за свръхдефицит. А това управление съсипа държавата, затова МВФ трябва да дойде, сигурен е бившият премиер.

Надявам се главният прокурор да потърси наказателна отговорност. Крайно несериозно е вицепремиер да излиза и да казва, че дават 50 лева на човек да се реди пред банките. Лесно се проверява - отиваш на място, заграждаш опашката, проверяваш документите на всички и който има по 50 лева ..., каза буквално Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика