Борисов се опасява: Готвят ни токов сценарий

23518
Борисов се опасява: Готвят ни токов сценарий
Снимка: БГНЕС

Макар председателят на парламентарната енергийна комисия и бивш икономически и енергиен министър Делян Добрев да не стигна дотам, че да обвини в умисъл "Енерго-про" относно даването на две фактури, премиерът Бойко Борисов далеч не беше толкова снизходителен.

"Аз съм убеден, че това не са случайни неща. Паралелно с това във фейс групите във Варна се подготвя протест на 1 февруари, а едновременно с това и всичко останало. Това е абсолютен умисъл за мен, отново във Варна – повтаря се абсолютно същият сценарий. Затова – каквото трябва да се промени с парламента, драстично говорите: 10, 15, милиони трябва да бъдат глобите, след като нанасят такива поражения. И сега виждате, че хората непрекъснато пращат сигнали. Преобърнати електромери на нощна и дневна тарифа, отчитане. Просто тоя път, имайки и цялата парламентарна подкрепа, а дори и няма къде да се политизира – трябва да се възползваме, да си оправим правилата", казва Борисов на днешното редовно заседание на парламента.

ДКЕВР: На първо четене ЕРП-тата нямат нарушения, заслужаващи санкция

Електроразпределителните дружества не са направили формално нарушение на Наредбата за отчет на потреблението на ток, а морално. Това за...

Според премиера сбърканите фактури при 67 хил. домакинства пак не са малко.

"Далеч съм от мисълта да обиждам, да гоня или да влизам в реториката на други по отношение на инвеститорите, но аз мисля, че просто трябва да бъдат принудени да спазват правилата, договорите, законите, за което джентълменските ни отношения дори не са нужни. Просто си спазват закона", казва Борисов по отношение на електроразпределителните дружества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика