Борисов ще се появи на днешния парламентарен контрол за кратко

6252
Борисов ще се появи на днешния парламентарен контрол за кратко
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се яви пред народното представителство в деня за парламентарен контрол и ще отговори на едно депутатско питане, предаде БГНЕС.

Борисов ще информира депутатите какво и защо е участието на академичните среди в работата на българското правителство.

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова ще "застъпи" веднага след него на парламентарната трибуна, за да даде пояснения защо се бави изплащането на обезщетение на бивши служители на МВР. От Бъчварова се очаква и да представи структурата на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", както и да обясни как се работи вГлавна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговори на въпрос относно полет до Разград и протокол за използване на Авиоотряд 28 от длъжностни и трети лица. Към него е отправено и питане за кражба на горива и инфраструктурни съоръжения в БДЖ. Нерегламентираното получаване на шофьорски книжки също е сред депутатските питания към транспортния министър.

Регионалният министър Лиляна Павлова ще даде информация за промяната в трасето на автомагистрала "Хемус", както и за работата п разширението на южната дъга от Околовръстното шосе на столицата и свързването му с автомагистрала "Тракия" и "Люлин".

В парламентарния контрол ще участват и земеделският министър Десислава Танева, правосъдният Христо Иванов, който ще отговаря за проверките за почтеност на магистрати от Националното бюро за преотвратяване на корупцията или от инспектората към ВСС.

Здравният министър Петър Москов трябва да отговори на въпрос за политиката на Министерството на здравеопазването за изнесените дейности в частни заведения.

Николай Ненчев, министър на отбраната ще отговори на въпрос относно ангажиране на политолози и журналисти от Министерството на отбраната за изнасяне на лекции във военните гарнизони в страната.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката освен, че ще обясни разпоредби на Закона за енергетиката, ще отговори относно изтичане на предвидения в Закона за енергетиката срок за изкупуване от ЕРП-та на енергийни обекти и съоръжения, представляващи елемент от мрежата, които трябва да бъдат собственост на лицензирани енергийни предприятия. Към нея да пореден път има питане и за бъдещето на проектната компания "Южен поток България" АД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика