Борисов спира разточителния кетъринг на "Авиоотряд 28"

6474
Борисов спира разточителния кетъринг на "Авиоотряд 28"
Снимка: БГНЕС

Напълно подкрепям критиките за обявената от "Авиоотряд 28" обществена поръчка за кетъринг. Това пише премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook след журналистически публикации за обществената поръчка за кетъринг на самолетите на властта.

До 48 000 лв., с ДДС, се предвижда да плати "Авиоотряд 28" за кетъринг за самолетите за период от една година. Това стана ясно от обществената поръчка за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на правителствените самолети "Еърбъс", "Фалкон" и три хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите, съобщи вчера БГНЕС.

Борисов добавя, че след като се запознал "с екзотичното меню, е разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна". Настоявам занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва "Авиоотряд 28". Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има, подчертава Борисов.

На база икономически "най-изгодна" оферта в средата на април "Авиоотряд 28" трябваше да избере фирмата, която ще осигурява храната и напитките по време на полетите на властта в страната и чужбина. Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.

Сериозно внимание е отделено на ордьоврите, сред които има и такива със скариди, синьо сирене, кайзер пастърма и др. Ползващите услугите на "Авиоотряд 28" ще консумират предимно леки основни ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси като октопод, калмари и омар. Предвидено е и вегетарианско меню.

За десерт пасажерите ще могат да избират между торти Гараш и Сахер, както и тирамису. 15 вида плодове ще са на разположение на пътуващите с "Авиоотряд 28", включително екзотичните за нашите географски ширини манго и папая.

Борисов: Цветан Василев дойде да ми се извини, и в момента спасяваме банки

Банкерът Цветан Василев отишъл да се извини на лидера на Бойко Борисов, а не са си говорили относно бъдещето на КТБ. Това заяви самият ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика