Борисов вдигна мерника на Патриотичния фронт

22024
Борисов вдигна мерника на Патриотичния фронт
Снимка: БГНЕС

Има неща, които минават границата и е крайно време от Реформаторския блок да кажат докъде им е границата. Надявам се Реформаторите, с които до момента работим прекрасно, да поемат своята отговорност. Това казва премиерът Бойко Борисов, след като напомня условието на Реформаторския блок за стабилно управление - и "Патриотичният фронт" да участва в него и намеква, че сега точно Радан Кънев и Меглена Кунева трябва да си понесат отговорността за това.

Борисов припомня свои изказвания от края на месец октомври като заявява, че мнението му не се е променило. В личния си профил във Facebook премиерът пише:

"28.10 – От проведените днес разговори стана ясно, че единствената възможна формула за създаване на правителство е, ако се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ. Правителството на малцинството по отделни теми ще ползва плаващо мнозинство."

29.10 - Нищо против "Патриотичния фронт", Валери Симеонов е един достоен мъж – излезе и си каза неговата програма. За съжаление тези неща, които прочете, не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация и ще ни вкарат в тежък конфликт. Когато имаш такава програма, поне за ГЕРБ е недопустимо да подпише споразумение."

"Моето мнение не се е променило. Надявам се колегите от Реформаторския блок, с които до момента работим прекрасно, да поемат своята отговорност. Тяхното изрично условие за съвместно управление и съставяне на правителство беше участието и на Патриотичния фронт. В името на стабилността аз се съобразих с това тяхно желание, но има неща, които минават границата и е крайно време от Реформаторския блок да кажат докъде им е границата", смята Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика