Борисов забранява комерсиалните дейности в Плиска

4557
Борисов забранява комерсиалните дейности в Плиска
Снимка: БГНЕС

Целта на разкопките в Плиска е да направим историческото богатство достъпно за хората. Забранявам всякакви комерсиални дейности, всякакви самоинициативи да се продават, да се даряват, да се прави каквото и да било от този археологически обект. Никой нито ще спечели, нито ще му дадем такава възможност. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното заседание на правителството, става ясно от стенограмата. 

Той посочи, че водещи по темата са археолозите, а ролята на кабинета е да осигури финансирането, за да се развие обектът.

Бойко Борисов: Бреговият център ще помага в борбата с контрабандата

Бреговият център ще помага в борбата с контрабандата. Няма как повече да се укрие кораб извършващ контрабанда на гориво. Това заяви мин...

"Целта е да се извадят разкопките, да се извадят кладенците и двата – и по-малкият, и по-големият, да се извадят основите, да се разчисти целият терен, където са били, всъщност, първият университет – то и в историята има различни специалисти, като ги слушаш, но там са писани първите книги и целта ни е само такава. Никой нито ще печели от това, нито ще му дадем такава възможност. Така че, ако има подобни апетити, да знаят, че няма да им се получи", заяви Борисов.

По думите му и образователното министерство трябва да се включи, като се свържете с професорите от сферата, за да дадат съвет как е правилно да се действа.

"И тук може би Министерство на културата да прецени дали да остават Базиликата в Министерство на културата, дали да се даде на общината да си има стопанин. Каквото ми предложите. Поканете кмета и го решете. Иначе, когато има няколко чорбаджии, винаги се създават впоследствие проблеми", каза още премиерът.

По отношение на пожарите Борисов заяви, че се е разбрал с военния министър Николай Ненчев последния да отива на място, където има запалени територии.

Борисов: Вече съм отстранил областния управител на Разград

Вече съм отстранил областния управител на Разград, каза пред журналисти в Бургас министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от аген...

 „Специално на отбраната и на МВР, в лицето на пожарната, да им благодарим за изключителната работа в тези тежки условия. За съжаление, продължават да бъдат недобросъвестни или невнимателни, ако щете”, обясни премиерът. „Всеки ден имаме по няколко пожара, за които харчим огромни пари, ресурси, да не говорим за това каква умора се натрупва и в пожарникарите, и във военните, които участват”, коментира още Бойко Борисов. „На горските също да благодарим за активното съдействие. Разбира се – и на доброволците, които ходят там, но най-внимателно с тях, да не пострада някой”, посочва още министър-председателят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика