Бъчварова: Готови сме и рано или късно ще влезем в Шенген

8101
Бъчварова: Готови сме и рано или късно ще влезем в Шенген
Снимка: БГНЕС

България има готовност и рано или късно ще стане част от шенгенското пространство. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в интервю за предаването ”Седмицата” по Дарик Радио.

По думите й това е въпрос на време и на друг вид политически решения.

Станишев започва подписка за Шенген

Соцлидерът Сергей Станишев стартира Националната кампания „България в Шенген. Време е!" днес в Археологическия музей в София. На ...

„Отношението към членството в Шенген се променя от ЕС и аргументите, които имахме преди 4 години не са същите в момента. Но има едно разбиране, че България има готовност и рано или късно ще стане част от шенгенското пространство”, коментира тя.

„Този въпрос ще се обсъжда пак скоро, но ние имаме една перспектива за поетапно влизане в Шенген. Решението за България не зависи само от състоянието в страната, зависи от общата европейска конюнктура, това как отделните държави ще се справят с организационния натиск в момента, дали ще се реформира Шенгеското пространство или не”, уточни министър Бъчварова.

„Има страни, които са членки на Шенген и създават проблеми в момента, затова критериите са по-строги от преди. По всички технически критерии България отговаря напълно на изискванията. Към нас бяха предявени политически критерии в средата на пътя, но това е положението в момента. Тези критерии са и към Румъния, и към нас и ние трябва да се съобразяваме”, допълни още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика