Бъчварова: Реформата в МВР продължава

11793
Бъчварова: Реформата в МВР продължава
Снимка: БГНЕС

Запознах се с всички възможности за главен секретар и избрах тази, която ми е направила най-голямо впечатление с автобиографията си. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Народното събрание, предаде агенция "Фокус".

По-рано днес досегашният вицепремиер стана и вътрешен министър. На поста тя заменя подалия оставка Веселин Вучков. При гласуването всички парламентарни групи, без тези на БСП и ДПС подкрепиха кандидатурата на Бъчварова. Интересното е, че и "Атака" подкрепи Бъчварова. Общо 139 депутати бяха "за", 68 бяха "против", а 1 се въздържа.

В. Енчев: Назначаването на Румяна Бъчварова е обида за гражданите на България

Назначаването на Румяна Бъчварова е обида както за МВР, така и за гражданите на България. В този момент в това министерство трябва ек...

„Реформата на МВР с г-н Вучков сме я обсъждали и съм я приела. Тя ще продължи така, както е записана“, заяви Бъчварова. Тя обясни, че не може да се даде точна дата за реформата, защото иска първо да влезе в министерството.

„Запознах се с всички възможности за главен секретар и избрах една, която ми е направила най-голямо впечатление с автобиографията си“, каза още новият министър.

Не е обсъждан въпросът за това дали ДПС да бъде привлечено в правителството. Според Бъчварова трябва да се тревожим за говоренето в публичното пространство. Тя добави: „Надявам, че тон се ползва само в пленарна зала за политически цели и се надявам българите да не се подведат по него“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика