Бъчварова си призна, че МВР е "ограничено" в случаи с хора с имунитет

4606
Бъчварова си призна, че МВР е "ограничено" в случаи с хора с имунитет
Снимка: БГНЕС

Настоявам за публично извинение. Ще изчакам да видим как ще се развие разследването, но е факт, че досега всички присъстващи, освен г-н Сидеров, дават различна версия от неговата. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред bTV по скандалния случай от петък вечерта (9 октомври) на ул. „Раковски” с Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

От думите на Бъчварова излезе, че българските полицаи имат „разумно поведение” и не нарушават правата на българските граждани. Тя призна, че „доста полицаи” са се занимавали със Сидеров. По отношение на лице с имунитет възможностите са ограничени, каза още вътрешният министър. Оказа се, че само по решение на главния секретар на МВР е могло да бъде направен арест на Сидеров. Мисля, че щяхме да предизвикаме повече коментари и напрежение, коментира тя и уточни, че сега имало „въздържание” от страна на МВР заради натрупване с десетилетия на репутация на репресивен орган на полицията. Бъчварова добави и, че Десислав Чуколов ѝ е звънял в 1:30 през нощта, но тя не е говорила с него.

Сидеров не пада по гръб, щял да иска сваляне на Цацаров

След като стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия за...

На въпрос дали Сидеров е бил трезвен, Бъчварова отговори: „Нека тези детайли ги оставим на прокуратурата”. Вътрешният министър добави, че очаква Сидеров да си даде сам имунитета, за да се изясни всичко.

Не е сериозно по този начин един депутат да проверява за акцизни стоки. Резултатите от усилията на държавата се виждат – чрез приходите в държавния бюджет, подчерта Бъчварова. Тя каза и, че има предишни случаи при предизборни кампании, в които Волен Сидеров е провокирал органи на реда.

Същевременно бившата съпруга на Сидеров – Капка Георгиева, с горчивина посочи пред Нова телевизия, че читавите хора са били изхвърлени от „Атака”. Волен Сидеров инициира ние, свестните хора, да му поискаме оставката и да ни изгони. Тогава с нас бяха Явор Нотев, проф. Станилов – сега и Станилов го виждаме да „подлизурство”, а Нотев лично дойде при мен и поиска да отправим искане за сваляне на Сидеров, каза Георгиева. Припомняме, че сега Нотев е адвокат на Сидеров, освен че е депутат от „Атака”. Страхът превръща българската политика в това – страх, да не изгубиш поста си, заяви Георгиева. Според нея това не е замислена пиар акция, а пиянски скандал – всички видяхме, че и Сидеров, и Чуколов не са в трезво състояние.

Капка Георгиева заяви, че самоубийството на „Атака” е било завършено с подкрепата за правителството на Пламен Орешарски. Бившата съпруга на Сидеров заяви, че преди изборите през 2013-та година НЦИОМ е давал 1% за „Атака”, но изборите били фалшифицирани, за да може националистите да бъдат подготвени за ролята си на „златен пръст”. Цяла България знае, че и сега изборите ще бъдат фалшифицирани и какво правим – плашим се да пипнем депутат, който ни бие, заяви Георгиева. Тя вижда като помощ за Сидеров единствено ефективна присъда – има престъпление, има и наказание, посочи Георгиева. Обидно е да си момче на повикване - познавам Сидеров от времето на зората на демокрация, но явно властта много развращава - слава Богу, че няма абсолютна власт, завърши Капка Георгиева.

Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване сре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика